I dag er heldigvis Charlottenlund blitt nesten ensbetydende med aktivitets- og friluftsparken som daglig forlyster barn og ungdom fra hele Tromsø. Og nå nærmer det seg tiden der «Charlottenlund» også kan bety aking, skøyter eller skitur.

FUTURISTISK: Klatretårnet på Charlottenlund har allerede rukket å bli ungenes favorittumleplass. Dette må da være langt bedre enn et treningsfelt for en sport med et allerede oppblåst ego?

Men i 1989 hadde byens sportslag fått en idé.

Treningsfelt

– Et treningsfelt på Charlottenlund er et aktuelt alternativ for forbedre vår treningssituasjon. Når saken kommer opp i TIL-styret vil den nok nå høyt på vår prioriteringsliste. Alfheim er allerede for hardt belastet med trening, sa TILs Kjell N. Olsen til Bladet Tromsøs journalist, Pål Jakobsen den 10. november 1989.

Olsen åpnet for et samarbeid med byens andre klubber som også slet med treningsforholdene.

Reguleringsproblemer

– For oss er situasjonen prekær. Vi trenger både kamp- og treningsfelt. Ideen med Charlottenlund er meget god og jeg tror nok at Skarp vil være innstilt på et samarbeid – også økonomisk, sa Harry Granås.

Det eneste problemet «Tromsø» så, bortsett fra det økonomiske, var at området var regulert til offentlige bygg.

Ja, også at «det i dag er en lekepark på området vinterstid.»

Legedatteren

At Charlottenlund har forandret seg opp gjennom årene er vi innforstått med. Da man rundt 1830 begynte å skille ut eiendommer, eller «stykker», til salgs, ble villmarka som først lå her til et landsted for amtslege Christian H. Nissen (1801–1866) og senere et såkalt «sportshotell». Som kjent bærer hele området navn etter Nissens datter, Charlotte, og er et klassisk eksempel på hvordan mange landsteder fikk sitt navn. Nærliggende Paulinelund er et annet eksempel på denne navnetradisjonen.

Opp gjennom årene har det altså vært mange planer for hvordan området Charlottenlund best kunne benyttes, og de fleste har aldri blitt forsøkt realisert.

Kan vi driste oss til å legge til et «heldigvis» når man ser hva Henrik Romsaas og hans medsammensvorne nå har fått til på Charlottenlund?