Nattens valgresultat har gått på tvers av hva «alle» norske USA-eksperter hevder, da Donald Trump danket ut Hillary Clinton i konkurransen for presidentjobben. Men én mann har hatt klokkertro på Trump.

– Jeg har hatt troa helt siden Trump annonserte sitt kandidatur i fjor sommer. I Norge har ikke det akkurat vært lett eller stuerent å være Trump-supporter, men så har vi ikke akkurat hatt en objektiv dekning av den amerikanske valgkampen, mener Jørgensen.

Media må gå i seg selv

Han er ikke overrasket over at folk er sjokkert etter valgresultatet.

– I norsk media har vi blitt vist det verste av Trump, og det beste av Hillary Clinton. I løpet av Trumps en time lange taler, er det de få sleivsparkene som blir hevet fram, og ikke politikken og det andre han snakker om.

Jørgensen mener norsk media grovt har undervurdert hvor upopulær Hillary Clinton er i USA.

– Med Brexit som bakteppe, så må media og «ekspertene» gå i seg selv. De har tatt feil. De gjorde det samme med George Bush Jr. to ganger. I USA og Storbritannia er det store befolkningsgrupper som ikke har det greit, og jeg tror de har vært utslagsgivende i valgkampene.

«Grab `em by the pussy»

Trump har i løpet av valgkampen har hatt en rekke kontroversielle uttalelser, og den største skandalen kom da et klipp ble offentliggjort hvor han snakket om kvinner og sa at man kunne «grab `em by the pussy».

– Jeg tror vi alle kan være enig om at det klippet og de uttalelsene ikke var bra. Samtidig så er vi nordlendinger og er vant til å høre litt av hvert. Det har vært en lang valgkamp, og jeg tror velgerne i USA har stemt etter helhetene på valgkampen, og Trumps liv og virke, ikke på enkelte uheldige uttalelser.

– Høy energi

Både Hillary Clinton, Bill Clinton og Al Gore har alle vært i Tromsø. Nå ønsker Bjørn Gunnar Jørgensen USAs neste president velkommen.

– Donald Trump er hjertelig velkommen til Tromsø! Hvis han hadde kommet hit, skulle vi gått rett på Steakers og fått oss biff, og diskutert olje, energi og næringsutvikling, sier Jørgensen om den hypotetiske situasjonen.

Han mener norske politikere har noe å lære av Trump.

– Vi trenger Trumps energi og arbeidskapasitet. Hele tiden kjører han på med et høyt energinivå. Han har brukt mindre penger på valgkamp, og heller reist rundt for å møte folk. Slik har han klart å vinne, og kapret jobben som USAs neste president.

Ny linje

Selv om Jørgensen konstaterer at han er langt fra enig med Trump i alt, tror han at vi får se en ny tone fra den kommende presidenten fremover.

– I nattens tale, da det ble klart at han vant valget, hadde han en mer presidentaktig tone, og takket Hillary Clinton for et langt liv og tjeneste til det amerikanske folket. Han strakk også ut en hånd til amerikanske samarbeidspartnere, som inkluderer oss i Norge. Jeg tror vi får se en Trump som vil jobbe for å bli president for hele USA, ikke bare republikanerne.