Årsaken er at kokkeveteranen i fjor besøkte Gunnar Jensen, kjøkkensjef på Mathallen, for å sjekke standarden på nordnorske råvarer. Samtidig passet han på å invitere til et lite etegilde der han serverte det han hadde funnet.

– Erfaringene fra i fjor gjorde at jeg takket ja med én gang Gunnar ringte og inviterte meg tilbake, forteller Hellstrøm da iTromsø er innom.

Godt kjøkken og gode råvarer

Ifølge kokkelegenden – som per i dag er mest kjent for sine TV-programmer, men som tidligere var kjøkkensjef på det som var Norges beste restaurant i en årrekke, Bagatelle – er det storveis å være tilbake.

– Det er fantastiske råvarer, kjøkkenet her er lettjobbet og moderne – og kokkene her på kjøkkenet er flinke og lærenemme, forteller han.

Madelen Rolland er en av kokkene som jobber mens Hellstrøm nøye følger med. Ifølge Rolland blir hun litt nervøs av å ha ham hengende over skuldrene, men samtidig er det veldig lærerikt.

Lærer mye rart fra Hellstrøm

– Det er mye rart han lærer oss som vi ikke holder på med til vanlig her på kjøkkenet. Det er veldig artig å ha ham her, sier hun.

Kjøkkensjef Gunnar Jensen sier at det er viktig for ham og hans kolleger å få innspill og ny inspirasjon til restauranten. Både kokkene og lærlingene er i skarpt læremodus når de har Hellstrøm på kjøkkenet.

– Han lager mat på en helt annerledes måte enn det vi gjør. Han er mer «fransk» og er veldig opptatt av smak hele tiden, forklarer Jensen.

Med seg på lasset til Tromsø har Eyvind Hellstrøm kokken Gregory Paul fra Masterchef.

Nordnorsk meny

De to har – sammen med Gunnar Jensen – satt sammen en meny som inneholder det beste Nord-Norge har å by på for tiden.

Og menyen er omfattende. Hør bare:

– Vi starter med en laksetartar, så blir det en steinsoppbuljong med skiver av reinsdyrtunger, så blir det kongekrabbe med MASSE pepper, så lutfisk fra Halvors, etter det blir det reinsdyrfilet fra Hjerttind – og det avsluttes med multer, sjokoladeis og akevittflamberte pannekaker, forteller Hellstrøm.

Fortsatt noen plasser igjen

Ifølge Gunnar Jensen har pågangen vært stor for å få være med på de to gourmetkveldene med Eyvind Hellstrøm.

– Det er imidlertid mulig å presse inn et par ekstra deltakere dersom det er ønskelig, men da må man være rask med å tegne seg, sier han.