Ordfører Kristin Røymo (Ap) heiet egentlig på Hillary Clinton i den amerikanske valgkampen.

– Jeg har heiet på Hillary Clinton over flere valgkamper, så jeg ble overrasket og skuffet da hun gikk på et valgnederlag. Jeg tror USA er dypere splittet enn hva vi har tatt innover oss i Norge, og Trump har klart å treffe en nerve i det amerikanske folket som ikke Clinton har lyktes med. Nå håper jeg Trump klarer å samle Amerika, istedenfor å splitte det enda mer. Hadde han klart det ville det vært fantastisk.

LES OGSÅ: Bjørn Gunnar Jørgensen ønsker Trump velkommen til Tromsø (for abonnenter)

Inviterer

Hun bruker likevel ikke mye tid på å sørge over valgnederlaget, og følger opp kommunestyrekollega Bjørn Gunnar Jørgensens oppfordring om å invitere Trump til Tromsø.

– USA er vår nærmeste allierte, og Donald Trump er hjertelig velkommen til Tromsø. Om han kommer, skal bli tatt imot med brask og bram og masse hjerterom, slik man skal med amerikanske presidenter, forteller Røymo.

LES OGSÅ: – Snakk med barna om Donald Trump

Arctic Frontiers

Røymo har et tidspunkt hun ønsker den nye presidenten velkommen på

– Jeg vil faktisk invitere Trump til Tromsø og Arctic Frontiers 2018 eller 2019, og håper han tar seg tiden til å møtes oss.

Hva ville du gjort hvis Trump kom? Hvilket opplegg ville dere satt i stand fra kommunen?

– Han måtte fått biff. Det ypperste vi har. Eller kanskje skrei, han kunne fått skrei på Mathallen. Vi måtte også ha vist han fiskemottak på Sommarøy, og latt han smake på en fiskemiddag rett fra havet. Så måtte vi diskutert behovet for samarbeid mellom de arktiske statene, og jeg ville også tatt opp forskjellene som vokser fram og som har utviklet seg dramatisk de siste årene.