Det melder Nordlys (bak betalingsmur).

- Vi har avdekket ulovlig verksteddrift. Slik det ser ut nå, kan det ende med anmeldelse av en eller flere av virksomhetene vi har kontrollert i dag, sier en av Vegvesenets kontrollører til Nordlys torsdag ettermiddag.

16 aksjoner

I den felles operasjonen deltok Statens vegvesen, politiet, Skatt Nord, Nav Kontroll og Arbeidstilsynet.

Rundt klokken 10.30 torsdag formiddag skal den første aksjonen ha startet - da mot et bilservicefirma på Tromsøya, ifølge avisen.

De to siste dagene har det vært totalt 16 aksjoner mot bilverksteder og bilpleiefirmaer i Nord-Norge, i regi av Statens vegvesen.

Det er den nyetablerte krimenheten hos Statens vegvesen som har avdekket den uregistrerte virksomheten. Og Nordlys skriver at vegvesenet har slått til mot bedrifter både i Brønnøy, Alstahaug, Meløy, Bodø, Lofoten, Tromsø og Alta.

Milliarder i omløp

- Krimenheten har sett på ulovlig verksteddrift, spesielt. Både med tanke på trafikksikkerhet, svart arbeid og sosial dumping. Det er milliarder i omløp i denne illegale bransjen i Norge og Europa, uttaler Ingunn Foslund, seksjonsleder tilsyn i Statens vegvesen, region nord til avisen.

Under aksjonene har etatene blant annet kontrollert personallister, ulovlig arbeidskraft, verneutstyr og håndtering av farlige kjemikalier, svart arbeid og ulovlige bilverksteder eller uregistrerte virksomheter.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Statens vegvesen, Troms politidistrikt, Arbeidstilsynet og Skatt Nord, men de kunne ikke svare på våre henvendelser torsdag kveld.