Tromsøs siste tilskudd til utelivet holder til i de gamle lokalene til Taras i Mack-gården. Det er Compagniet-duoen Bjørn Haug og Tommy Mortensen som står bak utestedet, som egentlig skulle åpne for en måned siden.

– Ting tok litt lengre tid enn først antatt, men alt ble klargjort i går. Nå gjenstår det bare litt arbeid, så om ikke noe helt uventet skjer, åpner vi dørene klokka 16.00 i morgen. Det blir en lang natt, men vi gleder oss skikkelig til å vise hva vi har fått til, forteller Mortensen.

Prate og drikkeplass

Profilen til baren er enkel, men relativt unik i Tromsø. Det vil verken være livemusikk eller DJ-er, og de vil tilby byens største utvalg av vin i bar samt et solid utvalg av øl.

– Ølkulturen har vært i sterk vekst de siste fem årene, så vi retter oss selvsagt mot ølelskerne, men vi har et ganske stort utvalg vin til vinentusiastene også. Vi har jo ingen rendyrkede vinbarer her i byen, så det blir noe nytt, sier Mortensen og fortsetter:

– Dette skal være en hyggelig og lun plass med musikk i bakgrunnen slik at man kan prate og nyte drikken sin uten så mange forstyrrelser.

Intimt

Baren er kun på rundt 60 kvadratmeter og vil ha rundt 35 sitteplasser. Blant barens mer unike attributter finner vi en del av byggets originale tømmer fra 1830-tallet.

– Det er det som kalles russertømmer, og er definitivt en del av sjarmen til lokalet. Det er mye historie i dette bygget, og det ønsket vi å få fram, forteller Mortensen.

Spent

I kveld jobbes det på høygir for å få de siste detaljene før åpningen på plass. Baren ligger an til å bli en skjult perle da den kun er synlig fra Sjøgata eller hvis du er inne i selve bakgården.

– Vi har et stort vindu mot Sjøgata hvor folk kan se inn og ut, som skal frostes så snart været tillater det. Ellers så skal vi få navnet vårt opp på veggen ved Solid og et skilt i Storgata, og så bruke sosiale medier for det det er verdt for å ut til folk. Vi er veldig spent på hvordan det blir, avslutter Mortensen.