Ordfører Kristin Røymo forstår motorsyklistenes frustrasjon, men holder likevel med politiet.

– Vi støtter at utesteder avviser folk fra såkalte 1-prosentmiljø når de kommer uniformert. Det går dessverre også ut over andre i MC-miljøet som ikke er en del av denne ene prosenten. Det er utrolig synd, men vi er likevel helt enig med politiet, som mener at det er i orden å avvise folk på bakgrunn av MC-vester med merker, sier Røymo.

At flere representanter fra MC-miljøet opplever seg både diskriminert og stemplet som kriminelle har hun forståelse for.

– De aller fleste MC-klubbene i byen er kjempefine, og folk er medlem i sine klubber fordi de elsker å kjøre motorsykkel. Dessverre har vi hatt problemer med 1-prosentmiljø både her i Tromsø og i andre byer, og de ødelegger rett og slett for de fine klubbene når det kommer til dette, sier Røymo.

LES OGSÅ: Kommunen snur: Utesteder har lov til å forby MC-vest (for abonnenter)

– Hvordan ville du reagert hvis du og dine partifeller ble bedt om å kle av dere Ap-jakkene deres for å få lov til å komme inn på et utested?

– Det er noe helt annet, og det kan ikke sammenlignes. Vi har en spesiell situasjon knyttet til MC-miljøet fordi det ligger et 1-prosentmiljø inne i MC-miljøet. Hadde det ikke vært et 1-prosentmiljø hadde vi heller ikke hatt problemstillingen.

LES OGSÅ: «Enhver fest og ethvert sted som opererer med noen form for dresskode er et sted som automatisk ikke appellerer til meg,»