– Som et hundre prosent lokalt eid Tromsø-firma er det spennende å komme i eget bygg, sier medeier Marius Stokmo i Tromsø Flis AS.

Alt nytt

Etter å ha hatt tilhold noen steinkast lenger sør siden 2001, åpner de førskommende tirsdag i et bygg de selv eier. De kjøpte Alkeveien 4 for 11 millioner kroner, og har i tillegg brukt fem til seks millioner på oppussing.

– Det er ny ventilasjon, vi har satt inn heis, golvene er nye og taket er malt. Vi strippet det gamle bygget for alt som var og det blir nå helt nytt innvendig, sier han.

Da iTromsø var innom de nye lokalene onsdag så det alt annet enn åpningsklart ut, men ifølge Stokmo er de helt i rute.

Håper på økt omsetning

Rundt 15 håndverkere jobber høyt og lavt for å ferdigstille lokalene og montere utstillingene som skal fylle to etasjer.

LES OGSÅ: Sikret seg kontrakt verdt 41 millioner kroner (for abonnenter)

Både Flisekompaniet og Drømmekjøkkenet får langt flere kvadratmeter å boltre seg på, til både flere kjøkken- og fliseutstillinger. I tillegg har de fått med seg et nytt agentur.

– Varmefag er Norges største kjede innen peiser og ovner. De får plass til å stille ut rundt 60 ulike modeller, noe for alle budsjetter. I 2015 hadde Flisekompaniet og Drømmekjøkkenet en samlet omsetning på vel 36 millioner kroner, med Varmefag håper vi å øke til nærmere 50 millioner kroner.

Merker stor aktivitet

Drømmekjøkkenet ble en del av Tromsø Flis for tre år siden. Med nesten dobling av utstillingsarealet blir det plass til ti kjøkken.

– Det blir en opplevelse for kunder å komme hit når butikken er ferdig, sier Kurt Fjell i Drømmekjøkkenet.

Tromsø Flis, som har 70–75 prosent av leveransene til proffkunder, merker at det er stor byggeaktivitet i byen.

– Kundene er opptatt av vi er lokalt forankret. Det er gulltider i Tromsø med all byggeaktiviteten, og dersom det skulle roe seg har vi flere bein å stå på, sier Marius Stokmo.