13. oktober var det skjenkekontroll på Huken Pub i sentrum. Tromsø kommune konkluderer nå med at det under kontrollen ble avdekket brudd på Alkoholloven § 1-9, tredje ledd, som sier at bevillingsmyndighet når som helst kan kreve tilgang til diverse opplysninger om styrer og stedfortreder.

På Huken ble en perm vist fram, men ansvarshavende skal ha vært usikker på om det var rett perm. I tilbakemeldingen fra kommunen står det «Ansvarshavende må vise ansvar med å se inni permen om det er rett perm eller ikke», og det er fattet vedtak om at Huken mottar to prikker.

Tok med alkohol ut

Dersom et skjenkested får 12 prikker i løpet av to år kan de fratas skjenkebevillingen.

The Edge 15. oktober ble det klarlagt at gjester tok med seg øl og annen alkoholholdig drikke når de forlot skjenkearealet. Dette er et brudd på Alkoholforskriften § 4–4. Kommunen har derfor fattet vedtak om at The Edge tildeles én prikk.

Sovnet på bord

Også på Thon Hotell Polar ble det avholdt skjenkekontroll den 13. oktober. Her kunne ikke de ansatte som var på jobb fremvise IK-Alkohol-permen, og hotellet får derfor tildelt to prikker på grunn av dette bruddet på alkoholloven. De har nå totalt tre prikker.

På skjenkekontroll hos Bastard Bar 21. oktober ble det klarlagt at det var en person i lokalet som var overstadig beruset, og som ikke ble vist ut av baren. Ifølge kontrollørens rapport skal personen ha slitt med å feste blikket og holde seg oppreist, samt ha sovnet på bordet.

Kommunen konkluderer med at dette er et brudd på Alkoholforskriften § 4–1 og baren tildeles to prikker. Bastard har nå totalt syv prikker.

Fant ikke permen

Under skjenkekontrollen 13. oktober på Scandic Grand Hotel kunne de ikke vise fram IK-Alkohol-permen. I en kommentar til kontrollrapporten sier hotellet selv at det foreligger noen begrepsforskjeller fordi de selv kaller permen for HMS perm, ikke IK alkohol. Videre melder de at permen ikke ble vist fram fordi den ansatte ikke fant den, dette fordi plasseringen på permen var endret.

Kommunen konkluderer med at dette er et brudd på alkoholloven, og tildeler Scandic Grand Hotell to prikker. De har totalt tre prikker.

Også Skarven Bar får tildelt to prikker. Dette etter en skjenkekontroll 21. oktober der en overstadig beruset person ikke ble vist ut av lokalet. Skarven Bars kommentar til kontrollrapporten er at dette ikke skal skje igjen. Baren har totalt tre prikker.