Justad kommer fra Lofoten, er 26 år gammel og slapp debutalbumet "Riv i hjertet" i fjor. I sommer og høst har han turnert på festivaler og konserthus over hele Norge.

– Sondre Justad har vist siden han slo gjennom at han mener alvor og har lyst til å etablere seg som en av de største artistene i Norge. det har han også gjort, og han selger ut uansett hvor han drar, sier kommunikasjonsansvarlig i Rakettnatt Hallvar Agersborg.

– Ikke mett

Artisten er særlig kjent for låter som «Det e over» og «Nu har du mæ», og debutalbumet resulterte i tre Spellemann-nominasjoner. .

– Han har en enorm appell! Han har vært i Tromsø et par ganger, men jeg tror ikke Tromsø er mett på Sondre Justad.

– Tidløse låter

Og Agersborg er sikker på at interessen for Justad ikke vil ha lagt seg til neste år.

– Låtene hans er så tidløse at det blir allsang enten det er 2016 eller 2020. Dessuten kan det fort dukke opp ny musikk mellom nå og når han står på scenen i august til neste år. Det blir jo bare spekulasjoner, men jeg håper det, sier Agersborg.

Jobber med programmet

Justad er den første artisten som er offentliggjort fra neste års program.

– Vi er nå i en fase der vi jobber kontinuerlig med å utvikle et program til neste års festival. Nå har vi begynt å diskutere aktivt hva som funker og hva som kunne vært interessant til neste år, sier Agersborg.

– Det er fint å kunne slippe noe kjent og kjært. Om Sondre Justad kommer til å avslutte en av kveldenen må vi vurdere når vi har hele programmet på plass.