– Vi ligger i henhold til planen, ja, sier Morten Andreassen prosjektleder i Peab Bjørn Bygg, og legger til:

– Vi har vært kjempeheldige med været, og priser oss lykkelige for at snøen har latt vente på seg, sier Andreassen, vel vitende om at det tirsdag ble satt ny «barmarksrekord» i Tromsø.

Selv om det er regnet inn noe treghet i prosjektet på grunn av snø, gjør mangelen på snø at alt glir litt lettere på byggeplassen.

Snart begynner monteringen av taket på den nye havneterminalen. Da vil mye av arbeidet flyttes innendørs.

– Jeg anslår at 25 prosent av terminalen er ferdigstilt. Selv om en større andel av bygningsstrukturen er oppført, gjenstår alt innvendig, sier prosjektlederen.

På budsjett

2. november sprakk nyheten om flere store overskridelser i kommunale byggeprosjekter. Den samlede sprekken er foreløpig på 206 millioner kroner. Templarheimen alene fikk en sprekk på 109 millioner kroner. Prostneset har et budsjett på 380 millioner kroner, og det er foreløpig det prislappen ser ut til å bli.

– Med forbehold, selvfølgelig. Det kan selvfølgelig dukke opp noe uforutsett, understreker Andreassen.

Foreløpig har det ikke dukket opp overraskelser som har fått store konsekvenser.

– Vi har kjørt bort en del giftig masse til deponering, men vi visste at gifta var der fra før av, sier Andreassen.

Selve formen på bygningen har skapt litt hodebry.

– Formen er litt uvanlig. Den er ikke rektangulær. Arkitektene i Space Group Company har imidlertid jobbet tett med oss på prosjektet, sier prosjektlederen.

Utsikt

Til jul skal det meste av taket på havneterminalen være ferdig. På byggetomta sluttføres nå stålarbeidet. Antall arbeidere som jobber på prosjektet varierer, for øyeblikket er i underkant av 30 involvert.

Foreløpig er 1. etasje kommet under tak.

– Inne i bussterminalen, som har perrong for distriktsbusser og turistbusser, skal det opp lys som etterligner en fiskestim. Fasaden vil i etasjene over ha mye glass, og det blir en ekstra fin utsikt fra restauranten ut mot sundet, forklarer Heidi Johnsen, utviklingsansvarlig i Tromsø Havn.