Fungerende avdelingsleder for eiendom, Eva Winter Knudtsen, skriver i et brev til Lyngstad Arkitekter AS at UNN ikke aksepterer løsningen for et planlagt snødeponi. Hun mener også at helsehuset vil gi økt trafikk i området – noe som kan bli en fare for unge pasientgrupper.

På UNN sitt område

– I planene er det beskrevet et snødepot på vår eiendom. Det vil kunne medføre blokkering av vei til vårt akuttmottak samt skade på vegetasjon.

Knudtsen understreker at i dette området ligger både seksjon for ungdomspsykiatri og regionalt senter for spiseforstyrrelser. Både små barn og ungdom er blant brukerne.

Alvorlige tilstander

– På disse stedene behandles pasienter med alvorlige, psykiatriske tilstander. Vårt uteareal benyttes også til miljøterapeutiske formål og er en del av behandlingen.

Ifølge Knudtsen er det dog lite heldig med en svært trafikkert vei som vil gi økt støy og uro generelt – det siste ved bruk av blålys og sirener på ambulanser.

– Det vil skape en betydelig usikkerhet og være behandlingsmessig ufordelaktig for pasientgruppene.

Økt areal

I opprinnelig byggesøknad skulle helsehuset ha 60 pasientrom. Nå er antallet økt til 69 – blant annet ved å øke byggehøyden på deler av bygget.

– Det vil påvirke utsyn, innsyn og lysforhold for eksisterende bygningsmasser.

Eva Winter Knudtsen har forsøkt å få kommunen til å lage innkjøring fra Gimleveien. Det er avvist på grunn av reguleringsplanen for området.

– Vi ble allerede i vår lovet et møte med kommunen og fylkeskommunen for å finne gode løsninger. Så langt har ingenting skjedd. Det er sterkt beklagelig, sier avdelingslederen.

Inger Snerting i Lyngstad Arkitekter sier i sitt svar at snødeponiet vil bli flyttet slik at problemer for omgivelsene ikke oppstår.Videre mener hun at avstanden mellom byggene er tilstrekkelig og at ambulansemottaket er plassert slik at det ikke skal skape problem for UNN-institusjonene.

startet: Grunnarbeidet og fundamenteringen til modulbygget er på plass. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
Foto: Inger Snerting