Etter at Tromsø kommune overtok driften av alpinanlegget i Kroken, har planer om å oppgradere anlegget foreligget. I disse dager er de i full gang med å fly ut de rundt 1.000 meterne med rør og de ti store betongkummene som hører til fase 1 av oppgraderingen.

– Vi jobber med å modernisere og forbedre snøproduksjonsanlegget vårt. Fase 1 er i gang nå, mens fase 2 vil starte til sommeren. Nå er det slalåmløypa vi jobber med, og arbeidet der håper vi er ferdig til jul. Rørene som foreligger i løypene i dag er svært gamle og slitte og skal derfor byttes ut med større rør som øker produksjonskapasiteten vår betydelig, sier daglig leder Rune Kufaas.

Sikre kapasitet

Ved å bygge ut snøproduksjonsanlegget vil alpinsenteret ha mulighet til å spare mye tid og forhåpentlig forlenge skisesongen.

– Når vi er ferdig med arbeidet her, vil vi kunne sikre snøkapasiteten i større grad. Med en gang det blir ordentlig kaldt, vil anlegget produsere snø i alle bakkene samtidig og langt mer effektivt enn det vi klarer i dag. Snøkanonene vil stå ute i bakken og starte automatisk når det blir kaldt nok, så da blir det mindre arbeid på oss også. Dette er en modernisering av måten vi jobber på, forteller den daglig lederen.

Modernisering

Når det gjelder åpningen av selve anlegget for publikum, er målet å åpne før jul. Vanligvis har det ikke latt seg gjøre før i januar, men den lange, kalde perioden vi har hatt tidligere i høst har sørget for at de allerede er godt i rute når det gjelder snøproduksjonen. Uten natursnø er det selvsagt vanskelig, men håpet er at moderniseringen av anlegget vil kunne gi mer forutsigbarhet i fremtiden.

– Vi kan ikke konkurrere med alpinanlegg med innlandsklima uten å ha et anlegg som kan produsere mye snø. Sesongen vår vil aldri bli like lang, men vi kan forlenge den noe. Fase 2 handler om å sette inn et nytt vanninntak som kan ta inn 100 liter i sekundet mot dagens 25 liter, så det blir en tredobling i kapasiteten vår, sier Kufaas.