Til sammen 15 forestillinger og arrangement er det funnet plass til på programmet strekker seg fra 1. til 5. desember, med noen få unntak som strekker seg videre inn i adventstida.

Ett av dem er Tromsø Byteaters juleforestilling «Anna & Alfred» som spilles på Nerstranda og holder det gående med forestillinger helt til 11. desember.

Scenekunstnettverk

Det er RadArt – nettverk for fri scenekunst med sine 90 medlemmer som står bak den uprogrammerte festivalen med blant anna happenings, forestillinger, arbeidsvisninger, konserter og kurs. I alle forestillingene medvirker minst en person som er medlem i nettverket.

– Vi ønsker med RadVent å vise fram noe av det som skjer i byens scenekunstmiljø. Derfor har vi også satt tittelen «Det skjer nå!» på årets festival, sier Nanna E. Berntsen som sammen med Stein Bjørn er produsent for festivalen.

Viser bredde

Alt fra åpningskvelden viser RadVent sin bredde. I forbindelse med åpninga i Rådstua Teaterhus åpnes utstillinga «RadArt i bilder 2016» som viser et utvalg av medlemmenes prosjekt og forestillinger i året.

Byteatret viser «Anna & Alfred» på Nerstranda, i Rådstua blir det konsert med Nasra & Moises som denne gang også har med seg bassisten Dag Okstad og på Prelaten går den første av to forestillinger med tittelen «Julekveldskrisa 2». Der har Trine Lise Olsen fått med seg Stig Frode Henriksen og Kine Yvonne Kjær til å skape litt uvanlig julestemning, men med mye galskap og moro.

En norgespremière har RadVent også funnet plass til når Teaterterminalen fredag kommer med Antony Neilsons mørke komedie «Natten før julaften».

I utvikling

To unge scenekunstnere presenterer hvert sitt arbeid som ikke er ferdigstilt, men fortsatt er i utvikling. Kim-Runar Klodiussen kommer med «Doesn’t Have Me», et prosjekt blant anna ment for å spre bevissthet rundt Tourettes Syndrom. Forestillingen er en kort og tidlig utgave av et større prosjekt.

Mats Lasse Jangås kommer og leser «En EKTE mann», en tekst han fortsatt arbeider med.