For andre år ga frisørsalongen Headmasters på K1-senteret brukerne av Kafé X gratis hårklipp og pleie. Lederne av kafeen, som hjelper tidligere rusavhengige med deres integrering i samfunnet, roser tiltaket.

– Dette har stor betydning for gjestene våre. De er en gruppe som ikke har så mye å rutte med, rent økonomisk, sier leder av Kafé X, Jimmy Pedersen.

– Det er utrolig raust av Headmasters å hjelpe dem til å føle seg bra med seg selv, legger hans kollega Nina Rossing til.

Hjelper på selvtilliten

22 Kafe X-brukere fikk hårpleie av ypperste merke, fra de syv frisørene som stilte opp gratis på deres fridag. Frisørsalongens daglige leder, Kine Talina Larsen, forteller at samtlige ansatte er positive til tiltaket.

– Jula er en vanskelig tid for mange, og vi ønsker at disse menneskene fra Kafé X skal gå inn i jula med høy selvtillit og en god selvfølelse. Å glede andre er en undervurdert følelse, sier frisøren med et smil.

Samarbeidet mellom frisørsalongen og kafeen går begge veier, forteller Larsen.

– Tidligere i år ble vi ansatte her invitert til kafeen. Der fikk vi lunsj og litt informasjon, pluss at noen av kafeens brukere valgte å fortelle sine historier til oss. De er utrolig fine folk, og det er leit at noen mennesker synes dette miljøet er skummelt.

Edru julefeiring

50 år gamle Roger Pedersen, som til daglig er frivillig ved Kafé X, skryter av gratistilbudet idet han får skjegget trimmet.

– Så god behandling som dette, har jeg ikke fått på mange år. Disse jentene gjør en fantastisk jobb, sier Pedersen.

Pedersen forteller at han gleder seg til å feire jul for første gang på åtte år.

– Hvorfor har du ikke feiret jul de siste årene?

– Fordi jeg ikke har vært edru. Men nå har jeg vært edru i ett år, har fått besøkt tannlegen, pluss at jeg får flott pleie her. Det er mye medvind for meg for tida, sier den tidligere rusmisbrukeren med et smil.

– Møtes med et smil

Kafé X-brukeren Tom Eirik Lindrupsen, som også er styremedlem i MARBORG, benytter seg av frisørtilbudet for andre år.

– Jentene som jobber her er flinke, og har godt humør. Man møtes med et smil når man kommer hit, og man forlater salongen med et stort smil selv. Dette er et fantastisk tilbud, sier Lindrupsen kontant.