Det bekrefter politistasjonssjef Morten Pettersen. Den siktede har tidligere opplyst å være fra Kongo, og ble utvist fra Norge i 2010. Han kunne imidlertid ikke sendes ut, da mannens identitet på det tidspunktet var usikker.

– Vi har samarbeidet med Politiets utlendingsenhet og andre lands myndigheter. På bakgrunn av det, samt avhør av siktede og avdødes familie, er vi sikker på at mannen kommer fra Rwanda. Det har han selv også erkjent, sier Pettersen til iTromsø.

Fått bistand

NÆRMER SEG FERDIGSTILLING: Politistasjonssjef Morten Pettersen forteller at saken snart er ferdig etterforsket, og at den vil bli oversendt statsadvokaten i løpet av kort tid.

Politiet har fått bistand fra andre enheter for å få avhørt siktedes familiemedlemmer.

– Jeg kan ikke si noe om hva de har forklart eller hvordan de har reagert. At vi har fått avklart identiteten til siktede betyr at vi kan jobbe videre med utlendingsforvaltningen dersom en eventuell ut- og bortvisningssak blir aktuell, sier politistasjonssjefen.

Knivstukket

Det var torsdag 28. juli Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken, etter at siktede selv ringte politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Ingen av de to var bostedsregistrert på adressen.

– Avdøde hadde avtalt å møte siktede der, og formålet med møtet synes å ha vært å avklare forholdet dem imellom.

– Hva kan du si om motivet for drapet?

– Politiet har en formening om at det kan være et sjalusi- eller hevnmotiv, men vi har ikke fått klare svar på dette fra siktede, sier Pettersen.

Uteng ble knivstukket med et kjøkkenredskap, men Pettersen vil ikke si om kniven allerede var i leiligheten da de to ankom stedet.

– Det eneste jeg kan si er at knivens tilhørighet har vært en del av etterforskningen.

Hendelsesforløp

Pettersen vil heller ikke opplyse noe om hendelsesforløpet, da det vil være et bevistema i hovedforhandlingen.

– Vi har fått siktedes forklaring, og vi har tekniske undersøkelser fra stedet. Summen av dette er det eneste som forklarer hva som skjedde i leiligheten, og da dette vil være et sentralt bevistema i saken kan vi ikke si noe om hva som har kommet fram i avhøret av mannen, sier Pettersen.

33 vitner

Totalt har politiet avhørt 33 vitner i saken, og siktede er avhørt fem ganger.

– Det var ingen vitner til hendelsen, så vitneavhørene har gått ut på å belyse forholdet mellom de to.

Politistasjonssjefen opplyser at etterforskningen er helt i sluttfasen, og at saken vil oversendes statsadvokaten i løpet av kort tid.