Ishotellet, som har fått navnet Magic Ice Hotel, skal bygges av is, som gjør sesongen naturlig nok kortere.

Det er eventselskapet Magic North AS og gründeren Kirsten Marie Holmen som står bak etableringen av ishotellet i samarbeid med DesignIce Norway AS og gründer Thomas Orderud.

Laget av is og snø

– Alt er i is og snø – fra bygninger og senger til kalde drinker servert i glass laget av is og servert i isbaren. Sengene dekkes av reinskinn som skal gi grunnlag for nattesøvn i særpreget miljø, sier daglig leder i Magic North, Kirsten Marie Holmen.

– Ishotellet blir et «Winter Wonderland» for små og store gjester, som også får tilgang på villmarkssenterets mange aktivitetstilbud. Tromsø Villmarkssenter med gründer Tove Sørensen har over 300 huskyer, opplyser Holmen videre.

Starter isbar

I 2018 starter Magic North AS også en isbar i Tromsø. Denne blir permanent og får tilhold i den nye havneterminalen.

Holmen skriver at hun er trygg på at ishotellet og isbaren blir en verdifull tilvekst til Tromsø som reisemål og vil bidra til å gjøre villmarkssenteret enda mer komplett.

– Tromsø er allerede en ledende vinterdestinasjon i Skandinavia, som nå får økt tiltrekningskraft – ikke minst på internasjonale turister. Satsingen kan bidra til å gjøre hele landsdelen mer attraktiv for vinterturister. Det eneste forbeholdet er at vi er litt avhengige av å spille på lag med værgudene for å lykkes, sier hun.

Lang erfaring

Magic North driver flere turistattraksjoner, blant annet Magic Saltstraumen, det tidligere opplevelsessenteret like sør for Bodø.

Selskapet driver også isbarene og isgalleriene Magic Ice i Svolvær som åpnet for 13 år siden, samt isbarene i Oslo og Bergen. De siste fem årene har Bodø-selskapet også drevet isbar på øya St. Thomas i Karibia.

DesignIce Norway har i åtte år bygget Iskino og Thon Ice Adventure med overnattingsmuligheter i Kautokeino for Samisk Filmfestival og Thon Hotels. De har i tillegg bygget ishotell i elleve år andre steder i landet.

– Senest i vinter laget vi scenografien i snø til åpningsseremonien for YOG på Lillehammer under ungdoms-OL. Disse to selskapene har til sammen den beste ekspertise og kompetansen på snø og is som er å oppdrive i Norden, skriver Holmen.