I formiddag ble første skiftesamling avholdt. Da opplyste bobestyrer, advokat Jan Halstein Haugnes, at Krantz har meldt seg som arbeidssøkende hos Nav og for å få stønad til livsopphold.

Betydelig gjeld

– Eneste mulighet til å få tilbake bevillingen, er at Krantz ordner opp i sin private gjeld – enten ved full betaling, akkord eller ettergivelse. Totalt dreier det seg om nesten 4,3 millioner kroner, opplyser bobestyreren i tingretten.

Ifølge Haugnes er kemneren største kreditor med et krav på 2,06 millioner kroner. Det kommer i kjølvannet av erstatningene eksadvokaten fikk fra staten – totalt rundt 4 millioner kroner.

Straffesak

Asbjørn Krantz ble for rundt ti år siden siktet for alvorlige forhold knyttet til virksomheten som advokat. Da saken gikk for retten, ble Krantz frikjent. Til tross for det, måtte hans daværende praksis avviklet.

I kjølvannet kom erstatningen – 1,3 millioner kroner i 2011 og 2,7 millioner kroner to år senere. Det er skattekravet for utbetalingene som er årsaken til konkursen. Krantz hadde ikke satt av penger til dette, men brukt alt til å betale gammel gjeld.

Firmaet gikk konkurs

Ifølge innberetningen til tingretten, startet Asbjørn Krantz og Tor Arne Simonsen Advokatfirmaet Procursu AS i 2013. Etter drøye tre års drift, var konkursen et faktum med Skatt Nord som saksøker.

Deretter ble Advokatfirmaet Krantz & Co AS stiftet – et selskap som nå er under avvikling.

Omtvistet krav

Bobestyrer opplyser at blant kravene som er kommet inn, er også ett på 810.000 kroner som 48 tidligere andelshavere i Tomasjordnes Amfi Borettslag har innlevert. Det gjelder erstatning og tilbakebetaling av salær. Haugnes betegner kravet som omstridt. Det er også oversendt forsikringsselskapet til eksadvokaten.

Som kjent førte Krantz saken for borettslaget i tvisten mot Danske Bank.

Lite av verdi

Advokat Haugnes opplyste tingretten om at det er lite verdier å hente hos Krantz – både privat og i selskapet. I sistnevnte viser perioderegnskapet per august et underskudd på 43.000 kroner. Videre er aksjekapitalen tapt og egenkapitalen er negativ med 13.000 kroner.

– Jeg stiller tvil ved om Krantz og selskapet er i stand til å dekke sine forpliktelser, understreket bobestyreren.

Ikke noe straffbart

Bobestyreren har også sett på om det foreligger straffbare forhold og om det er grunnlag for å ilegge Krantz konkurskarantene:

– Det er vurdert, men jeg har ikke funnet noen grunner til å iverksette ytterligere tiltak.

avslutter: Bobestyrer, advokat Jan Halstein Haugnes, avslutter behandlingen på grunn av manglende midler.

Advokat Haugnes orienterte retten om at Asbjørn Krantz har gjennomgått innberetningen og godkjent den.

– Derfor tyder alt på at bobehandlingen innstilles fordi de viktigste oppgavene er utført og at det heller ikke er midler for ytterligere arbeid.