Det går mot rettssak mellom Troms Taxi AS og Pasientreiser

Krangler om millioner

Denne uken skulle taxiselskapet og sykehuset brake sammen i retten. I stedet skal partene gjennom en ny rettsmegling.

rettssak: Ole M. Johansen, daglig leder i Troms Taxi, frykter at det går mot rettssak mellom selskapet og universitetssykehuset. Foto: Knut JenssenFoto: KNUT JENSSEN

pluss

Daglig leder i Troms Taxi, Ole M. Johansen, har liten tro på en minnelig løsning. I stedet tror han partene vil møtes i en hovedforhandling på nyåret.

Tilleggsavtale

Da Sørensen Persontransport Din Taxi AS vant forrige anbudsrunde, inngikk UNN en tilleggsavtale med Troms Taxi som skulle være en andreprioritetsleverandør i fem kommuner i midtfylket. Selskapet skulle også tildeles andre pasientturer innenfor prinsippet «en fornuftig fordeling» – det vil si bruke lokale taxier i stedet for å sende biler fra Tromsø.

Ikke fulgt opp

Ifølge Johansen ble ikke avtalen fulgt opp.

– Vi truet med kjørenekt og oppsigelse. Da slo UNN og Pasientreiser tilbake og varslet søksmål i millionklassen.

I stedet ble det Troms Taxi som gikk rettens vei.

– I den videre prosessen trengte vi dokumentasjon fra UNN på de kjøreoppdragene vår konkurrent var tildelt. Det ble vi nektet, konstaterer Johansen.

LES OGSÅ: Millionkrav etter konkursen i Optimale Consult AS (for abonnenter)

Flere rettsrunder

I kjølvannet har partene vært igjennom flere rettsrunder for å få avklart dette spørsmålet. I tingretten fikk Troms Taxi medhold i at dokumentene skulle utleveres. Da lagmannsretten behandlet spørsmålet, ble resultatet det motsatte. Til slutt var det Høyesterett som ga taxiselskapet medhold.

– Dermed gikk saken tilbake til lagmannsretten. Deres behandling skal være ferdig om kort tid, sier Ole M. Johansen.

Ny rettsmegling

I mellomtiden skal partene gjennom en ny rettsmegling i neste uke.

– Da kjennelsen i Høyesterett forelå, ble Troms Taxi og UNN enige om en prøveperiode med den gamle avtalen som utgangspunkt. Det har imidlertid ikke ført til endringer og flere oppdrag for oss. Nå blir det tingretten som skal avgjøre saken.

LES OGSÅ: Legger ned praksisen – nå går han på Nav (for abonnenter)

Millionkrav

Ifølge Ole M. Johansen vil Troms Taxi be retten fastsette den endelige erstatningen. Det vil uansett dreie seg om et millionbeløp.

Daglig leder i Pasientreiser, Bernt Nerberg, ønsker ikke å kommentere saken.