Hilde Heika (52) omkom 16. mars på E8 ved Hundbergan, etter at to personbiler krasjet i et vogntog. En mann i 60-årene og en kvinne i 30-årene pådro seg henholdsvis alvorlige og moderate skader som følge av sammenstøtet.

Sjåføren av vogntoget ble av Nord-Troms politidistrikt siktet for å ha opptrådt uaktsomt.

Nå er politiet ferdig med etterforskningen av ulykken, og har valgt å oppretteholde siktelsen, skriver Nordlys (for abonnenter).

Tiltale ennå ikke avgjort

- Det har vært gjennomført en relativt omfattende etterforskning for å brakt hendelsesforløpet frem mot ulykken på det rene, og politiet mener nå ha fått et nokså klart bilde av dette, sier politiadvokat Christian Hanssen til avisa.

Det er imidlertid ennå ikke sikkert at Statsadvokaten i Troms og Finnmark vil ta ut tiltale mot sjåføren, som fortsatt kun har status som siktet.

Flere alternativer

Til Nordlys opplyser førstestatsadvokat Lars Fause at han ennå ikke har sett på saken. Han forklarer dog at det i slike saker er tre mulige utfall.

Det ene er tiltale for uaktsomt bildrap etter straffeloven. Det andre er tiltale for brudd på veitrafikklovens grunnbestemmelse om at alle skal ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt i trafikken.

Da ulykken skjedde,var Hilde Heika og samboeren på vei hjem for å feire hennes bursdag.