Med støtte fra både Den kulturelle skolesekken og Sparebanken Nord-Norge, har TIFF endelig fått invitert ungdomsskoleelever fra hele Tromsø til festivalen.

– Vi treffer en gruppe som ikke har hatt noe tilbud før, sier festivalsjef Martha Otte.

Sikrer rekord?

Sparebanken Nord-Norge går inn med 100.000 kroner, som sikrer norsk tekst på alle filmene, og kinobilletter til 2.400 ungdommer. Noe som kan sikre nok en rekord for filmfestivalen, som hvert eneste år merker større pågang fra filmelskere.

– Dette er en gave som skal gjøre det mulig å nå ut til flere. Og det er viktig å tenke rekruttering på sikt, slik at ungene kan få oppleve festivalen, sier Otte.

– Påmeldingene fra skolene er kommet allerede. Det virker som det er stor interesse for dette, sier Nina Mathisen i DKS, som forteller at alle ungdomsskolene er invitert.

– Festivalen har laget et studieark til begge filmene som de skal jobbe med dem videre i skolen. Vi ser at filmene møter mange av kompetanseområdene som er viktig å jobbe opp mot, sier Mathisen.

Gavefondet

SNN mener prosjektet, som har fått navnet Ung TIFF, treffer de fleste av kriteriene for at akkurat de skal støtte prosjektet.

– Det er lett å gi penger til dette når de legger opp til et godt pedagogisk opplegg for elevene. Når det i tillegg vises kvalitetsfilm tenker jeg det kan være greit å støtte, sier Lars Nymo Trulsen, banksjef for Sparebanken Nord-Norge.

Sherpa-dokumentar

Dokumentarfilmene som skal vises er «Sherpa» og «Forever Pure». To filmer TIFF-ledelsen mener kan vekke noe hos ungdommen.

– Det handler både om rettigheter, rasisme og politikk i idretten. Ungdom er opptatt av at ting skal være rettferdig, så jeg tror dette er midt i blinken for dem, sier Sandra Aminda Indahl, prosjektkoordinator for barn og unge for TIFF.

– Det er noe provoserende med begge filmen, som jeg håper åpner opp ungdommene og får dem til å diskutere i undervisningen.