Deleier Svein Kristian Wikstrøm i Nordwik Marinaer AS forteller at 20 båteiere så langt har reservert plass. Nå avventer han endelig saksbehandling etter at den stedlige velforeningen og et borettslag klaget godkjennelsen inn for fylkesmannen.

Overraskende interesse

– Vi visste at interessen for båtplass var stor. Men at 20 personer – alle beboere på Tomasjordnes – skulle melde seg i løpet av noen dager, overgår alle forventninger, sier Wikstrøm som tror at de 87 plassene i marinaen går raskt.

i gang: Salget av båtplasser i den kommende marinaen på Tomasjordnes er i gang. På kort tid er 20 plasser reservert, sier medeier Svein Kristian Wikstrøm.

Da Nordwik Marinaer fikk sin godkjennelse tidligere i høst, kom motstanderne av småbåthavna igjen på banen. De har også klaget avgjørelsen inn for fylkesmannen.

Utsetter prosessen

– Ettersom lokale myndigheter har velsignet prosjektet, går jeg ut fra at fylkesmannen ikke har innvendinger. Vi regner derfor med at saken går i orden og at byggingen kan starte raskt.

Motstanderne, Sameiet Tomasjordnes Brygge og Tomasjordnes Velforening, har blant annet påpekt sikkerheten på og rundt anlegget. Det verserer også en frykt for at båtoppstillingsplasser vil komme som en konsekvens av anlegget.

Blir avvist

I sitt svarbrev avviser Wikstrøm & Co dette. Sikkerheten er i aller høyeste grad prioritert og faren for forurensning er minimal. For øvrig blir det understreket at tiltaket er i tråd med reguleringsplanen.

SKISSE Slik skal marinaen ligge i forhold til bebyggelsen.

– Vi snakker om en marina for fritidsbåter inntil en viss størrelse. All annen aktivitet – eksempelvis service og vedlikehold – kan utføres ved andre anlegg i byen, sier Svein Kristian Wikstrøm som underveis i prosessen har redusert antall plasser fra 120 til 87.

En av grunnene

Han påpeker at en småbåthavn inngikk i reguleringen for Tomasjordnes. Derfor var det mange som kjøpte bolig i området for å kunne ha en plass til båten.

– Det er dette som nå realiseres. At vi måtte redusere antall plasser, er noe vi kan leve med.

– Før salget startet, ble det bestemt å gi beboere på og rundt Tomasjordnes en fortrinnsrett. De samme personene får også et prisavslag, sier eieren.

Nordwik Marinaer AS selger båtplassene med en selveiergaranti. Det betyr at hver enkelt kan bruke sin plass som de selv vil.

skisse: Slik skal marinaen ligge i forhold til bebyggelsen.