Byutvikling gir dispensasjon fra bestemmelsene om parkeringsplass slik at ST1 Norge får etablere en selvbetjent Shell Express-anlegg på parkeringsplassen til Coop Extra på Bjerkaker.

– Denne delen av parkeringsplassen har god kapasitet og er lite trafikkert. Et anlegg vil ikke påvirke parkeringskapasiteten for Coop i særlig grad. Ansvarlig søker mener området er meget godt egnet for etablering av et Express-anlegg og vil ha en synergieffekt for andre virksomheter i nærheten. Det er i dag ingen bensinstasjoner sør for Tromsø sentrum, heter det i vedtaket fraByutvikling.

En nabo har klaget og mener det er betenkelig at en døgnåpen, selvbetjent bensinstasjon etableres her og viser til økt trafikk og nattestøy. Lysende reklameskilt vil forstyrre boligenes innemiljø og livskvaliteten forringet for beboerne i naboboligene.

Kommunen viser til at det er snakk om drivstoffpumper og ikke noen form for salg av handelsvarer utover det.

– I forhold til dagens parkeringsplass, vil ikke den økte trafikken til dette anlegget være av nevneverdig betydning, det er heller ikke støyende aktivitet i forbindelse med fylling av drivstoff, heter det i kommunens vurderinger.

SELVBETJENT: ST1 Norge AS har fått dispensasjon til etablering av selvbetjente Shell Express-pumper ved Coop Extra på Bjerkaker. Foto: ESAadmin