Mens det i fjor var over et titalls folk i kø allerede klokken 15.00, var det ikke mye kø å skryte av i år.

Likevel er det smekkfullt inne, og dørvakta kan røpe at de er like under maks kapasitet på 300 mennesker.

Søsknene Daniel Glad og Eva Olsen har funnet sammen med resten av søskenflokken på seks inne i de rustikke lokalene.

SØSKEN: Daniel Glad og Eva Olsen har bestemt seg for å gjøre en søskentradisjon av adventspils på Ølhallen. De var noen av de første gjestene ut, og kom allerede klokka 12 for å slippe unna kø.

– Vi kom hit klokka 12.00 for å slippe å stå i kø, røper Olsen.

– Det er ikke like fullt som det var i fjor, da gikk vel køa bort kvartalet her, sier hun, mens hun sier seg godt fornøyd med å slippe unna kø.

– Det er artig å samles med søskenflokken, og selv om det ikke er noen tradisjon ennå, så skal vi nok gjøre dette til en tradisjon, sier Glad.

Tradisjon

TAPPING: Tappekranene går varmt, og det går knappe sekunder mellom hver gang ei ny øl tappes.

Tradisjon er stikkordet for de fleste øltørste tromsøværingene som samles på Ølhallen. I hvert fall for Kjell Isak Rubbås og Kai Sørensen.

LES OGSÅ:

– Vi har kommet hit de siste åtte–ni årene siste fredag før jul. Det er en tradisjon, og det er sånn vi innvier jula, sier Sørensen.

– Etterpå bærer det til «Rica Rocker Jula Inn» med damene. Men nå skal kun vi mannfolkene samles, sier Rubbås.

SLIPPER INN: Her står køa inn døra på Ølhallen, mens gjestene slipper inn på dørvaktas nåde.

Litt kø

Utenfor ølhallen står det i 15.00-tiden knappe 10–12 personer i kø for å slippe inn.

GOD STEMNING: Ole-Jakob Bjørstad forteller at han gjerne står i kø for å få seg ei pils på Ølhallen. – Det gjør ingenting å vente i fem minutter på å slippe inn. Vi skal jo være her flere timer, sier han.

– Det gjør ikke noe med litt kø. Hit kommer vi med jobben hvert år, og da står jeg gladelig i litt regnvær i fem minutter for å kose meg noen timer, forteller Ole-Jakob Bjørstad som er på Ølhallen med kollegaene i Auto Speed.

Seks–syv ansatte betjener ølkranene med kirurgisk presisjon, og barvert Stine Sivertsen forteller at dette er en artig dag å være på jobb.

– Det er en hektisk å jobbe her i dag, men det er gøy. Folk oppfører seg bra, og det er god stemning og trivelig å være på jobb, sier Sivertsen.

HEKTISK: Stine Sivertsen er barvert på Ølhallen, og forteller at det er artig å være på jobb den mest hektiske dagen i året.
LITT KØ: På det meste var det 12 stykk i kø mens iTromsø var på Ølhallen klokka 15.00 fredag. Foto: Martin Lægland Ellingsen