I midten av november omtalte iTromsø at den ene moloen ved Tromvik Havn har vært mørklagt siden i vår.

Det ble likevel ikke prekært før mørketiden og sildefiske satte ordentlig i gang, og de siste månedene har utviklingslaget gått mange runder med Tromsø kommune for å få problemet rettet opp.

LES OGSÅ: Moloen i Tromvik er mørklagt: – Dette er livsfarlig

Misforståelser

I MØRKE: Denne moloen benytter flerflodige fiskere hver dag på tross av manglende lys. Bildet er tatt 2. desember.

Nå ser det derimot ut til at det nærmer seg en løsning.

– Det kan se ut som det har oppstått en del misforståelser her. Kommunen har tenkt at lysene på moloen var en del av flytebryggeprosjektet, og dermed ikke var noe de var ansvarlig for. Det er ikke tilfelle, så vi må i møte med kommunen over nyttår for å få en avklaring på eierforholdet her, sier Tor Hansen, som sitter styremedlem i Tromvik Utviklingslag og varastyremedlem i Tromvik Havn, og legger til:

- Vi har midlertidig blitt lovd at Bydrift skal ta turen ut før den tid for å fikse lysene så vi håper det ordner seg før jul.

– Uforsvarlig

STOR AKTIVITET: Med sild i fjorden er det ekstremt høy aktivitet ved kaianlegget til Tromvik Havn. Her fra tidligere i desember.

De ansatte ved Tromvik Havn og de som benytter seg av moloen har lenge vært fortvilt over situasjonen, og har fryktet at ting kunne gå riktig så galt.

– Det er beksvart der, og det ligger rundt 40–50 båter til moloen. Det er ganske mange som må gå langs den og det sier seg vel selv at det er veldig viktig at det kommer lys her så fort som mulig. Det er glatt og mørkt, og helt uakseptable forhold slik det er nå. Det er direkte uforsvarlig og ikke noe vi kan leve med lengre, sier Hansen.

– Må avklares

Leder for park og vei i Tromsø kommune, Håkon Gjertsen, forteller at det har vært store misforståelser rundt nøyaktig hvilken molo det er snakk om.

– Vi har ikke kommet helt til bunns i dette, så vi skal se på det på nyåret. Vi har vært ute og sett på den moloen hvor vi har brøyteansvar, men det viser seg at de har snakket om en annen molo, så det har vært mye fram og tilbake. Den aktuelle moloen er vi ikke helt sikker på hvem som har etablert og har ansvar for siden det har vært et samarbeid mellom Kystverket, kommunen og fiskerlaget der ute, sier Gjertsen og fortsetter:

- Vi skal i alle fall dra ut dit og prøve å få lys i de fire-fem stolpene det er snakk om veldig snart, så må vi få orden på eierforholdet etter hvert.