Som iTromsø skrev i forrige uke har Miljødirektoratet signalisert at de ser positivt på en offentlig sikring av Robukta som fremtidig friområde. I dag er området regulert til næringsarealer, men Totalrenovering har de siste årene lansert flere boligprosjekter på den ti måls store tomta, til store protester fra bydelsrådet og naboer.

Kontakt med Miljødirektoratet

– Vi har hatt masse kostnader, det er snakk om flere millioner kroner, på de fire ulike prosjektene vi har tegnet ut de siste fem årene. Vi gir selvfølgelig ikke bort tomta gratis, sier daglig leder Bård Sverdrup i Totalrenovering.

LES OGSÅ: Robukta må bevares som friområde

Han var i forrige uke i møte med kommuneadministrasjonen om et eventuelt makebytte eller kjøp av Robukta. Bakgrunner er at det har vært samtaler mellom kommunen og Miljødirektoratet for å finne ut hvilke støtteordninger som finnes for å sikre kjøp av Robukta-eiendommen. Ifølge juridisk rådgiver Jørgen Drangfelt i kommunen kan direktoratet gå inn med inntil 50 prosent.

Bygge- og deleforbud

– Kommunen har bedt oss sende dem et formelt tilbud på kjøp eller makebytte, før saken fremmes til politisk behandling. Vi jobber nå med å få en takst på Robukta-eiendommen. Kommunen har mange eiendommer, dersom det blir snakk om makebytte må det tas takst på begge tomteobjekter. Da kan det bli snakk om å betale mellomlegg for den ene eller andre parten, sier Sverdrup.

For at Miljødirektoratet skal bidra med støtte må kommunen fremme en reguleringsplan for arealbruken som sikrer at Robukta blir friområde for allmennheten. Før en endelig reguleringsplan vedtas må det legges ned bygge- og delforbud på eiendommen.

Positivt innstilt

– Vi er ikke enige om en avtale før vi er enige, men vi er i utgangspunktet positiv til å finne en løsning til beste for alle parter, sier Bård Sverdrup.

Det har ikke lykkes iTromsø å få kommentar fra Marianne Knapp, leder for eiendomskontoret i kommunen.