Den 43,5 fots lange seilbåten i aluminium ruver der den ligger i fortøyningene i småbåthavna på Sommarøy. Geir Jonny Hansen jobber til daglig som styrmann på ferge, nå er han kaptein på sin egen seilbåt. Båten som ble bygd i 2007 i Frankrike er 13,3 meter lang og 4,2 meter bred. Den har syv sitteplasser og seks liggeplasser.

Sett på båten i to år

– Franskmannen som eide båten først solgte den til en Bodø-mann. Men han synes den ble for liten for langturer og la den ut til salgs, sier Hansen.

Nå kan han takke vinnerlykken i JackpotFlax for at seilbåtdrømmen blir virkelig.

– Jeg har kjøpt Flax på mobilen av og til, og har klart å holde meg med spillepenger. Jeg har lenge sagt at vinner jeg, skal jeg kjøpe denne båten. Jeg har sikkert sett på båten i to år.

Norsk Tippings motto er «Vi gir drømmen en sjanse», og det var akkurat det som skjedde da ungkaren fra Sommarøy fikk toppremien i JackpotFlax på 2.000.000 kroner inn på konto i begynnelsen av november.

Båten var allerede kjøpt før han fikk gratulasjonsbrevet fra Norsk Tipping i postkassa.

– Jeg fikk tre syvere og plutselig kom det opp «gratulerer, du har vunnet to millioner kroner». Jeg ble sittende lenge og bare se på mobilen. Jeg har konto hos Norsk Tipping, så jeg måtte sjekk den. Der sto det to millioner kroner på meg. Jeg ringte båtselgeren samme kvelden og fikk pruta båten ned med 100.000 kroner, sier den glade båteieren.

Har det meste ombord

Geir Jonny Hansen er godt båtvant og er heller ikke uten seilererfaring. Det er noe eget med å seile, mener han.

– Jeg har hatt en «liten» 28 fots seilbåt før. Seilbåt gir en helt annen følelse og opplevelse enn en motorbåt. Når man ser ei vindrosse, kjenner man at seilbåten skyter fart. I første omgang skal jeg seile med den nordover øyene, så får vi se etter hvert om det blir en tur til Svalbard også.

Tør ikke endre navnet

«Lady Salope» har det meste en seiltbåtentuasiast kan tenke seg. I salongen ruver en femti tommers flatskjerm som er koblet på et kamera i masten. Det er tre lugarer, bysse med gyrostabilisert komfyr, kjøleboks og mikrobølgeovn. I den romslige «captain’s cabin» er det dusj og flatskjerm.

Båten er utstyrt med en 55 hestekrefters innebords motor som gir en maksfart på åtte knop, tre seil, uttrekkbar kjøl/ror, autopilot og alt av tekniske duppedipper som hører hjemme i en moderne båt. Geir Jonny Hansen har i tillegg kostet på seg en badstu.

– Jeg har kjøpe meg en russisk teltbadstu på to ganger fire meter med ovn. Den er til å sette opp på land.

Den franskbygde seilbåten har hatt navnet «Lady Salope» siden den ble bygd. Navnet kommer ikke den nye eieren til å skifte ut.

– Jeg tør ikke endre navnet, for det bringer ulykke.