I en pressemelding opplyser senterleder Laila Myrvang at de har hatt en økning på totalt 11 millioner kroner.

– Dette er i julemåneden, det vil si fra 25. november til 25. desember. Det er store tall. Vi hadde spådd at det ville bli en økning på tre prosent, men det økte med 3,8 prosent, så jeg vil si meg fornøyd, forteller Myrvang til iTromsø.

Myrvang mener at 2016 har vært et godt år for Jekta. Alt tyder på at storsenteret vil øke omsetningen fra i fjor med 100 millioner kroner.

– I fjor hadde vi nesten 1,8 milliarder kroner i omsetning. Nå ser det ut til at vi kommer til å nå 1,9 milliarder kroner i 2016.

– Fantastisk

Laila Myrvang har all grunn til å si seg fornøyd med desembermåneden som snart går mot slutten.

– Dette er helt fantastisk. Jeg synes det er utrolig artig. Det samme sier nok de som står her i butikkene hver dag og ser at det blir god butikk av det de holder på med. De som jobber her synes juletiden er en artig tid å jobbe i. Det er da det kommer flest folk innom.

– I tillegg til salg selges det også en god del gavekort. En dag som i dag er det mange som bytter julegaven sin, men det er også en del som gjør et godt kupp siden flere av butikkene har begynt med salg.

Skiller seg ut

Ifølge pressemeldingen er det spesialbutikkene som har høyest økning i forhold til i fjor.

– Mange av kjedene på senteret er best i Norge på omsetning. Det er kanskje en del i Norge som ikke ville sett det komme, ettersom Tromsø ikke er en så stor by. Vi ser at Tilbords og Ecco Store gjør det bra for tredje året på rad. Det er mange butikker som gjør det veldig bra her, og det kommer igjen av dyktige drivere og eiere.

– Et annet eksempel er Jobb og Fritid, en lokal butikk, som har gjort en kjempegod julehandel.

Fra begynnelsen av 2016 til julaften har det vært 3,85 millioner besøkende på Jekta, mot 3,72 millioner i fjor. Tatt i betraktning at det er 73.480 innbyggere i Tromsø kommune, har tromsøværingene vært innom Jekta hele 52 ganger i snitt.

– Nå har vi et nedslagsfelt på cirka 100.000, ettersom vi regner oss som et regionsenter, sier Myrvang.