Gjennom selskapet Fagerliveien 8 AS – eid av Total Prosjekt AS (Sverdrup), Eskild Endrerud, Christian Overvaag, Terje Augdal, Bernt Endrerud og Ivar B. Austad – ble tomten med en nedslitt enebolig kjøpt for 17 millioner kroner fra arvingene til avdøde Ivar Jønsson.

Planen var å føre opp en rekke eneboliger på den 3,6 mål store eiendommen.

Møtte motstand

Men ikke før var planene utarbeidet før de første protestene kom. Det førte til at Sverdrup & Co måtte gjøre om på det meste.

På det tidspunktet hadde en rekke interessenter meldt seg. Det hjalp lite da kommunen valgte å ikke godkjenne deler av de opprinnelige planene.

Ved å redusere antall boenheter fra åtte til syv fikk Fagerliveien 8 AS klarsignal.

Dyre boliger

deles opp: Fagerliveien 8 var på 3,6 mål. Nå stykkes eiendommen opp i tomter fra 400 til 540 kvadratmeter.

I utgangspunktet satte investorene en prislapp på boligene fra 10-15 millioner kroner.

Nå har eierne kommet på andre tanker. Eiendomsmegler Ruth Norstrøm i DnB Eiendom forklarer situasjonen slik:

– Fagerliveien 8 AS legger nå tomtene ut for salg. Med på kjøpet følger byggegodkjente tegninger og infrastruktur – vei, vann og avløp.

Høy snittpris

Norstrøm sier videre at størrelsen på tomtene varierer fra 397 til 540 kvadratmeter. Prisene er – selv i tromsøsammenheng – høye og ligger fra 3,85 til 4,95 millioner kroner.

Med en snittpris på 4,4 millioner kroner betyr det at Bård Sverdrup og hans kompanjonger sitter igjen med drøye 35 millioner kroner – brutto. Det betyr en dobling av den opprinnelige kjøpesummen.

Stor interesse

stor interesse: Eiendomsmegler Ruth Norstrøm skal stå for salget av de åtte tomtene i Fagerliveien på Sør-Tromsøya. Den dyreste har en pris på nesten 5 millioner kroner.

– Interessen er betydelig, forsikrer Norstrøm.

– Vi snakker om personer som kjenner det attraktive området og som ut fra dagens adresser bor i nabolaget.

– Før overtakelse vil dagens eiere gjøre tomtene byggeklare. Kjøperne vil fritt kunne bygge de boligene som allerede er godkjente av kommunen. De kan også komme med nye planer eller kun gjøre endringer på de eksisterende.

Tar entreprisen

Ifølge Ruth Norstrøm har Totalrenovering AS – Bård Sverdrup – sagt at de kan ta totalentreprisen for de åtte prosjektene. Det betyr i så fall at eiendomsutvikleren vil kunne hente ytterligere fortjenester gjennom en ferdigstillelse.

De godkjente boligene har et areal fra 220 til rundt 350 kvadratmeter – samtlige med panoramautsikt mot sør og vest.

Ikke det første

Fagerliveien-prosjektet er ikke det første som Bård Sverdrup kjøper og videreselger. Han sikret seg også Robukta-eiendommen på Sydspissen hvor det skulle bli en utstrakt utbygging.

Nå er Sverdrup i forhandlinger med kommunen om overdragelse. Det skjer etter høylytte protester og aksjoner som kom da utbyggingsplanen ble kjent.

Han er også med på eiersiden av arealene hvor Tromsø Skipsverft holder til i dag. Der skal det etter hvert bygges hundrevis av boliger.

Ikke svart

selger: Bård Sverdrup og hans selskap var en av flere investorer som i fjor vår kjøpte boligtomten for 17 millioner kroner. Nå selges den stykkevis og delt for det dobbelte.

iTromsø har forsøkt å få kommentar fra Bård Sverdrup, prosjektleder Ole Vidar Furnes og Ivar B. Austad.

Ingen har svart på våre henvendelser.

Derimot bekrefter selskapets styreleder, Eskild Endrerud, de nye planene.

– Vi ser at tomter og spesielt byggeklare areal er etterspurt i markedet. Det tar vi konsekvensen av samtidig som vi tilbyr en pakkeløsning. Jeg mener vår plan til bebyggelse gir gode løsning blant annet ved at samtlige får utsikt, sier medeieren.