Ifølge mottakene på Brensholmen, i Kvaløyvågen og i Løksfjord på Rebbenesøya har ingen av dem sett snurten av skreien ennå. Heller ikke sjarkfisker Bengt Gabrielsen som driver med garn vest ut fra Vannøya.

– Foreløpig har jeg ikke hørt om noen som har fått skrei, sier Gabrielsen.

Enkelte har rapportert om skreifangst ved nordlige deler av Senja. Mottaket på Brensholmen, som kjøper fisk fanget i samme område, har foreløpig ikke fått inn skrei.

– Skreien bruker vanligvis ikke å være her så tidlig. Jeg anslår at den er her siste uka i januar, sier Ingvard Lorentzen som eier og driver Ivan Lorentzen Fiskeforretning på Brensholmen.

Stor etterspørsel

Skrei-etterspørselen i Europa er for tiden høy. Lorentzen forklarer etterspørselen med lite fisk i markedet, kombinert med en større etterspørsel i flere europeiske land.

– Norsk fisk er populær. Sjømatrådet har gjort en god jobb med å få det til. Spesielt salg av fersk fisk til land som Storbritannia, Tyskland og Polen. Danmark er et land vi tradisjonelt har solgt mye til også. I mange tilfeller selges rund, fersk fisk i store kvantum. Den foredles i land der arbeidskrafta er rimelig og selges videre, forklarer Lorentzen.

Mølje, men...

Torskefangstene er brukbare selv om skreien lar vente på seg. Blant annet er fjordene på Kvaløya stengt for fiske på grunn av for stor blanding mellom sild og torsk.

Som skreien gyter også kysttorsken, og det er dermed mulig å få tak i god mølja allerede.

Men skreimølja må du nok vente ennå ei stund med...