Torsdag ble Sandvik nominert til både «Årets låt» med «Backbeat» og «Årets nykommer» under Spellemannprisen. En bedre start på det nye året kunne hun nok knapt fått. På tross av at Sandvik har vært et kjent navn i musikkmiljøet i Tromsø i nesten et tiår, var det først da hun ga ut EP-en «Ultraviolet» i fjor høst at verden virkelig sperret øynene opp for artisten.

– Jeg lå og tenkte på dette med å bli kalt nykommer i natt, og har konkludert med at det på mange måter stemmer. Jeg har drevet med musikk lenge, men det var først i fjor jeg ga ut noe offisielt. Det har vært en merkelig reise sånn sett. Det siste året har vært fylt med "første ganger", og jeg går rundt med følelsen av at alt er nytt. Den følelsen vil jeg holde på så lenge som mulig og være takknemlig for at jeg blir omtalt som noe som helst, sier Sandvik på telefon fra Oslo.

Klar for soloturné

Hun er heller ikke ferdig med sine førstegangsopplevelser. 4. februar sparker hun i gang sin første skikkelige headliner-turné, som skal innom England, Sverige, Danmark og rundt hele Norge.

– Jeg har spilt mye rundt omkring i Norge, stuekonserter, og med Vishnu og Violet Road, men dette er første gangen det er opp til bare meg å selge billetter. Det som er skikkelig hyggelig er at jeg allerede har fått masse tilbakemelding fra folk jeg har møtt på ferden om at de kommer på konsert og som stiller opp. Dette blir på mange måter en feiring av det siste året, og en mulighet til å vise hva som kommer, forklarer hun.

– Og så avsluttes det hele på hovedscenen på Driv?– Ja, det finnes vel ikke noen bedre måte å avslutte turnéen på. Da har jeg ingenting å spare på, så det blir en festaften med en viss mulighet for hyggelig innslag fra en del andre lokale artister, avslører Sandvik.

Stemmetrøbbel

I fjor høst måtte hun avlyse en rekke konserter etter at stemmen sviktet midt under hardkjøret som fulgte i kjølvannet av EP-slippet.

– Det var veldig synd der og da, men jeg fikk en helt ny respekt for stemmen som et instrument. Jeg har ikke vært så mye på turné tidligere, men har nå lært hvordan jeg skal ta vare på stemmen min, og på mange måter var timingen bra. Det ga meg en mulighet til å forberede meg skikkelig til alt det fine som skal skje i år, forteller Sandvik.

Trygghet

En hyggelig bieffekt av å ha medvind, er en viss jobbtrygghet.

– En av fordelene med å gjøre det bra for tiden er at jeg vet hva jeg skal gjøre om seks måneder. Jeg er vant til å leve fra dag til dag, uke til uke, så dette er en ny virkelighet. Jeg liker friheten ved ikke å vite alt, samtidig er det fint å kunne se fram til spillejobber jeg skal gjøre om et halvt år, mener Sandvik og hinter om en travel festivalsesong til sommeren.

Album på vei

Hun er forsiktig med å komme med løfter, men legger ikke skjul på at målet er at det skal komme ny musikk i løpet av 2017.

– Jeg har vært en del i Sverige og jobbet med produsenter der blant annet, og det er ikke noe tull at svenskene er god på popmusikk, for og si det sånn. Jeg har fått jobbet med utrolig mange flink folk det siste året, så nå gjelder det å finne de rette menneskene å jobbe med videre med tanke på albumet. Det handler i stor grad om å finne noen du har kjemi med, men som også utfordrer deg. Nå er jeg så heldig at jeg får jobbe med folk som er ti ganger flinkere enn meg selv, og det er utrolig lærerikt og spennende, sier Sandvik.

Skal ikke repetere seg selv

«Ultraviolet» ble godt mottatt i både Norge og det store utlandet, og Sandvik er klar på at hun ikke har noen planer om å gjenta seg selv på neste utgivelse.

– EP-en var jo superpop, så jeg ble genuint overrasket over at den ble så pass godt mottatt. Når man lager mainstream pop føler jeg at det kan slå begge veier, og det var veldig kult at det slo an både her hjemme og i utlandet.

– Superkommersiell popmusikk er jo ikke akkurat det folk forbinder med den skandinavisk sounden for tiden, tross alt.– Nei, det er mye mørk og kald elektronika, og så kommer jeg ut med superhappy solskinnsmusikk, det helt motsatte av det. Det gjør det jo ekstra artig at folk likte det. Jeg har likevel ikke noen planer om å gjenta meg selv. Låtene jeg kicker på, er det vi blir å lage uansett om det er pop, elektronika eller noe litt hardere.