Improvisasjonsteateret til Billig Brus har vært et kjært tilbud for barnefamilier i Tromsø i nesten åtte år. Den nye teatersjefen til HT ønsker seg derimot en forandring og sier opp kontrakten.

– Det en tid for alt, og jeg ønsker en forandring. Det er helt udramatisk at man ikke forlenger en kontrakt ved et teater og det skjer hele tiden. Hålogaland Teater skal fortsette å prioritere barn og unge som vi alltid har gjort, sier teatersjef Inger Buresund.

– Har dere klart et alternativ til Billig Brus?

– Det får vi komme tilbake til.

– Veldig overrasket

Tilbake sitter aktørene i Billig Brus. De skjønner lite av det som har skjedd.

– Vi trodde vi skulle på et helt vanlig evalueringsmøte med teateret slik vi har gjort hvert år, men så fikk vi denne beskjeden i stedet. Jeg ble veldig overrasket. Vi har hatt fulle hus siden oppstarten og jeg tror vår forestilling er den med flest publikummere i Scene Østs historie. Forestillingen vår krever også svært lite av HT, da vi tilpasser oss scenografien som allerede er på scenen og den er svært enkel å drifte, sier skuespiller Espen Renø Svendsen.

– Passer ikke inn

Svendsen understreker at både han og gruppen er svært takknemlig for samarbeidet de har hatt med både Iren Reppen og Nina Wester, samt de ansatte ved HT i alle år, men håper ennå på en telefon fra den nye teatersjefen.

– Hun var ikke til stede under møtet, så den eneste tilbakemeldingen vi har fått er at vi ikke passer inn i hennes kunstneriske visjon. Jeg har etterspurt mer informasjon og bedt henne om å ringe meg, men hun er tross alt teatersjef og står helt fritt til å ta slike valg alene, sier Svendsen.

Usikker fremtid

Som småbarnsfar selv, synes Svendsen det er mest trist at familier i byen mister et populært helgetilbud. Hva som nå skjer med Billig Brus er usikkert.

– Jeg vet rett og slett ikke. Vi er nå helt uten spilleplass, og om vi finner en ny plass vil det kreve ganske mye mer av oss. Da må vi selv stå for teknikk, lyd og lys, samt markedsføringen av forestillingene. På Hålogaland Teater fikk vi bruke det eksisterende apparatet. Vi må med andre ord i tenkeboksen.