Like sør for sentrum, i Læringsverkstedet Haugenstykket barnehage, har de denne uka rigget til med mini-filmfestival for ungene. Hver dag har ungene fått se tre ulike filmer på utendørs-skjerm, og fredag var det storstilt festivalavslutning.

Da ble de tre publikumsfavorittene vist igjen, altså de tre filmene ungene hadde stemt på som sine favoritter gjennom uka. I tillegg fikk ungene løse inn ekte billetter, og "kjøpe" popkorn før filmvisningen.

– Vi har hatt digitale verktøy og IKT som satsingsområde, og fikk kompetansemidler til dette fra Fylkesmannen. Da vi hadde planleggingsdager før jul lærte vi om animasjonsfilm, forteller pedagogisk leder, Renate Sandvoll.

Billetter

Både ungene og de ansatte i barnehagen har laget egne animasjonsfilmer ut fra eventyr. Disse har, sammen med andre filmer, blitt vist under filmfestivaluka i barnehagen.

– Dette er første året vi har festival. Ungene har fått løse inn billetter fordi det er slik det er i den virkelige verden. Da må man ha billett om man skal inn på et arrangement. De lærer om å kjøpe og betale. Det er mye matematikk i det, sier Sandvoll.

Ifølge henne har ungene hele uka vært veldig positive til arrangementet.

– Det har aldri vært så lett å få dem ut, ler Sandvoll.

Oppvarming

Hun tror med stor sannsynlighet at barnehagen kommer til å arrangere festival også til neste år.

– Da skal vi prøve å treffe på TIFF-uka. Flere av ungene i barnehagen skal på TIFF og se film i neste uke, så dette blir som en oppvarming til det.

Diaz Blikfeldt (5) var en av ungene som virket strålende fornøyd med å få bruke fredagen i barnehagen til popkorn og film.

– Det har vært ei bra uke. Filmfestival er bra fordi jeg liker popkorn, sier han.

Han er også glad i å se på film, og har en klar favoritt:

– "Minions"! Men av filmene vi har sett i barnehagen var "Bæ bæ lille lam" best. Der var det sauer som danset, forteller han.