Mobbeombudet er en ny opprettet treårig prosjektstilling.

– Mobbing påvirker livet i stor grad for den som opplever det, og er blant de alvorligste risikofaktorene for unges psykiske helse. Jeg er glad vi har fått denne stillingen på plass. Mange kommuner har meldt sin interesse, og det skal bli spennende å se hvordan vi kan utforme stillingen i lag med Jon Halvdan, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) i et presseskriv.

Avklare ressursbehovet

I perioden er målet for prosjektet å avklare rolle og ressursbehov for et permanent mobbeombud i alle grunn- og videregående skoler i Troms. Det innebærer at et mobbeombud skal utvikles i samarbeid med kommunene.

– Mobbeombudet skal være en uavhengig ressursperson som skal bidra til at elever, lærlinger og lærekandidater får et godt psykososialt lærings- og arbeidsmiljø. Mobbeombudet skal være en pådriver slik at disse får en korrekt og forsvarlig saksbehandling og at deres rettigheter blir ivaretatt i henhold til gjeldende lovverk, sier fylkesrådsleder Myrseth.

Påvirke hverdagen til flere

Lenning kommer fra stillingen som rektor ved Mortensnes barneskole i Tromsø, hvor han har vært rektor i 14 år. Han er utdannet lærer med videreutdanning.

– Jeg har takket ja til stillingen fordi jeg ønsker å påvirke at flere barn og unge får en bedre skolehverdag. Det er kjernen i det for min del. I hele min yrkeskarriere har dette stått i sentrum, og tiltaket med å opprette et eget mobbeombud gjør at man tar ett skritt videre for noen av de mest utsatt i vårt samfunn, sier Jon Halvdan Lenning.