Det opplyser Nav i ei pressemelding torsdag.

Kristoffersen kommer fra stillingen som utviklingsdirektør i Bodø kommune.

– Jeg er svært fornøyd med at Grete Kristoffersen takket ja til stillingen som ny fylkesdirektør i Nav Troms. Kristoffersen har lang og relevant ledererfaring, en bred utdannelsesbakgrunn og bredt og relevant kontaktnett i Troms, sier Kjell Hugvik, arbeids- og tjenestedirektør i Nav.

– God kunnskap

Den nye fylkesdirektøren har erfaring både fra offentlig og privat sektor, og har blant annet vært direktør for Næringsforeningen i Tromsø-regionen fra 2005 til 2014. Siden juni 2014 har hun vært utviklingsdirektør i Bodø kommune.

Fylkesdirektøren har i partnerskap med kommunene ansvar for utvikling og drift av NAV-kontorene, og er en del av etatens topplederforum, opplyser NAV.

Hugvik uttaler i pressemeldingen at fylkesdirektøren har en svært viktig rolle når NAV skal dreie i retning arbeid og i den videre utviklingen av etaten.

– Kristoffersen har god kunnskap om NAV og retningsdreiningen som er påkrevd for å lykkes i stillingen. Jeg er sikker på at hun sammen med dyktige medarbeidere vil bidra til en god utvikling av NAV Troms, og løse vårt samfunnsoppdrag på en solid måte for våre brukere, sier arbeids- og tjenestedirektøren i NAV.

Tiltrer i mai

Kristoffersen vil jobbe ut oppsigelsestiden i Bodø kommune og tiltre stillingen som fylkesdirektør i Troms 2. mai. Bente Ødegaard vil i mellomtiden fungere i stillingen.

Grete Kristoffersen tar over for tidligere fylkesdirektør Stein Rudaa som har gått av med pensjon.

Den nye fylkesdirektøren er ifølge NAV utdannet innen økonomi- og administrasjon, og har hovedfag i statsvitenskap fra UiO. Hun har masterprogram i strategisk ledelse fra BI, og har gjennomført hovedprogrammet for toppledere i Nord-Norge gjennom NNL.