46-åringen, som i dag jobber som fagleder ved Grønnåsen skole, fikk selv vite om tilsettelsen torsdag formiddag.

– Jeg har ikke landet helt ennå. Jeg har fått noen signaler om det, men det var først nå at det ble helt avgjort. Jeg er kjempeglad og stolt, sier Holst til iTromsø.

Det var Nordlys (betalingssak) som først omtalte saken.

Inneværende skoleår

– Det blir så spennende, og samtidig kjempeutfordrende fordi det er en stor skole. Det er byens største, og et helt nytt bygg, utdyper den nytilsatte rektoren.

Hun forteller videre at hun gleder seg til å gå i gang med nye arbeidsoppgaver, men er fremdeles ikke sikker på når hun starter i jobben.

– Jeg skal ha et møte med Kari Henriksen, avdelingsdirektør for utdanning i kommunen, hvor vi blant annet skal bli enige om oppstart. Men det blir nok i inneværende skoleår – det rekker jeg, sier Holst og legger til at Grønnåsen skole i tillegg må finne en ny fagleder.

Første rektorjobb

Hun forteller videre at hun fullførte rektorutdanningen ved NTNU i november.

– Det blir veldig gøy å få brukt det mens det enda er fersk, sier Holst.

Dette blir 46-åringens første rektorjobb, men Sommerlyst skole er hun imidlertid godt kjent med.

– Jeg kjenner skolen godt ettersom jeg har jobbet der i ti år tidligere. Jeg kjenner både kulturen og mange av de ansatte selv om bygget er helt nytt.

Godt forhold til skolen

– Jeg gleder meg mest til å få lov å være rektor for første gang, og så gleder jeg meg fordi det er akkurat den skolen. Jeg har et så godt forhold til den, utdyper hun.

Den nye rektoren legger heller ikke skjul på at jobben vil by på flere utfordringer.

– Det er et stort personale og et nytt bygg, så jeg må nok ta det litt underveis. Det blir litt sånn som Pippi bruker å si; «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert».