Lånekassen har fått fullmakt til å redusere antall kontorer fra seks til fire, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Dermed ønsker de å legge ned kontorene i Tromsø og i Bergen.

Digitalisert

Kontorene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Ørsta vil fortsette å bestå.

- Stadig flere av Lånekassens tjenester er det nå brukerne som løser selv, via nettet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

- En rekke tjenester har blitt digitalisert og automatisert. Det fører til at Lånekassen ikke trenger så mange medarbeidere som før for å behandle sakene.

2020

Kontoret i Tromsø skal avvikles innen 2020, og alle som jobber på kontoret får tilbud om jobb i Trondheim, Stavanger eller Ørsta.

- Dette er selvsagt en vond og vanskelig beskjed for Lånekassens ansatte i Bergen og Tromsø. Lånekassen har fått god tid til å avvikle kontorene og både Bergen og Tromsø er relativt store arbeidsmarkeder med mulighet for å få nye jobber, sier Isaksen i pressemeldingen.

På Lånekassens kontor i Tromsø er det om lag 20 årsverk.

Høyre-Erlend er skuffet

Skuffet: Erlend Svardal Bøe (H) hadde håpet Tromsø fikk beholde det regionale Lånekassen-kontoret. Foto: Martin Lægland

Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe har kjempet i flere måneder for at Lånekassens kontor i Tromsø skal bestå.

- Det er skuffende at Kunnskapsdepartementet har fattet denne beslutningen. Jeg har hatt god dialog med de ansatte på Lånekassens kontor i Tromsø, og jeg er skuffet og lei meg på deres vegne.

Styret i Lånekassen foreslo i høst å legge ned regionskontorene i Tromsø, Bergen og Ørsta.

Les også: Sier nei til nedleggelse av Lånekassen i Tromsø.

- Vi klarte overbevise Torbjørn Røe Isaksen om å gå en ny runde etter Tromsø-kontoret først ble foreslått nedlagt. Vi hadde troa, men det er klart vi ble skuffet da konklusjonen kom i dag. For dette er kompetansearbeidsplasser vi mister i Tromsø, sier Bøe.

Likevel vil ikke Høyre-politikeren kritisere regjeringen.

- Jeg forstår beslutningen som er tatt. Jeg synes det er positivt at man gjør kutt i Oslo, og får statlige arbeidsplasser ut av hovedstaden, selv om de ikke kom til Tromsø. Nå ble Lånekassen-kontoret i Ørsta styrket. Så skal det sies at Troms fylke har 8,2 prosent av landets statlige arbeidsplasser, mens Møre og Romsdal kun har 3,1 prosent. Det har nok også vært med i regjeringens vurdering.