Erna Solberg lovet i forkant av valget 2013 en veipakke til Tromsø kommune på fem milliarder kroner.

Blant annet ny bompengefri E8 skulle bygges gjennom Ramfjorden. Nå gjør gruppelederne i lokallagene til regjeringspartiene det klart at de forventer at statsministeren leverer på løftene.

Forventning

– Jeg har gjort det tydelig for Erna at jeg forventer at ny E8 gjennom Ramfjorden tas med når regjeringen legger fram sin første Nasjonal transportplan (NTP), og at den gis høy prioritet, og skal bygges i første fase.

Skogman legger også press på regjeringen.

– Vi i Tromsø Frp har også snakket med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og gjort det klart at denne veien må bygges nå. Det har blitt lovet før valget fra sentralt hold, og veien er viktig for både folk og næringsliv som har ventet i årevis sier Skogman.

Vil ikke ha løftebrudd

Ansvarlige politikere gir sjeldent store løfter uten forbehold, men det er nettopp det Solberg har gjort med E8. Derfor konstaterer Bøe at det nå må gjennomføres.

– Det vil ta seg veldig dårlig ut hvis vi skal gå inn i valgkampen uten at E8 gjennom Ramfjorden er prioritert, etter et så tydelig løfte til velgerne. Vi er ikke dummere enn at vi skjønner det, sier Bøe.

Bompenger?

Erna Solberg levnet ingen tvil i 2013 – veien skulle være bompengefri. Da iTromsø snakket med statsministeren denne uka ville hun derimot ikke lenger garantere at veien skulle bygges uten bompenger. Det faller Skogman tungt for hjertet.

– Jeg er skuffa. Jeg vil ha en bompengefri vei. Likevel så er det viktigere for meg å få veien på plass. Vi har ventet i 35 år, og kan ikke vente lenger.

– Det sånn at Frp har ikke rent flertall, verken i regjering eller i Stortinget. Hadde alt vært opp til meg, så hadde det vært mye enklere, for da hadde det ikke vært en eneste bompengestasjon, fastslår Skogman.

Høyre er derimot litt mer villig til å lempe på prinsippene.

– Tromsø Høyre vil heller ikke ha noe bompenger. Vi liker ikke å gi folk flere avgifter. Vi kan likevel akseptere bompenger om vi får veien på plass. Jeg blir svært skuffet om E8 ikke har høy prioritet når NTPen legges fram, og det har jeg også vært klar på til regjeringen, sier Bøe.