Etter en kort prøveåpning under Tromsø Internasjonale Filmfestival forrige uke er byens nyeste restauranttilskudd endelig klar for sin offisielle åpning fredag 27. januar.

– Vi fikk gode tilbakemeldinger under prøveåpningen og hadde faktisk fullt hus her selv om vi ikke hadde annonsert at vi hadde åpent, sier daglig leder Nuk Chiang.

Har tatt lån på huset

Chiang forteller at han har vært en del av restaurantbransjen omtrent siden han ble født. Familien startet sin første restaurant i Tromsø i 1987 og står i dag bak restaurantene Lotus, Shin Sushi og Sushi Point i sentrum. 37-åringen har til nå stått for driften av sistnevnte i Storgata. Tanken var at de fire brødrene i familien skulle drive den nye restauranten sammen, men det er 37-åringen som i hovedsak skal styre «Kala».

- Hvor mye har du investert i restauranten?

– Jeg har investert huset mitt i dette, så enten går det eller så ligger jeg på gata, sier han med en latter, og legger til at alle i familiebedriften skal hjelpe til.

Mat fra hele Asia

De tidligere De 4 Roser-lokalene har fått ny maling og kunst på veggene, og på kjøkkenet forberedes fredagens åpning av restauranten. Det dufter av asiatisk mat idet vi entrer inngangsdøra i Grønnegata 38.

– Vi ønsker å konsentrere oss om få retter, og vi har også flere små retter på menyen – det blir litt som asiatisk tapas. I førsteetasjen blir det kafé- og baravdeling og med internasjonal mat som blant annet burger og pasta, mens det blir asiatiskinspirert mat oppe. Men vi skal bruke norske råvarer i den asiatiske maten og blant annet prøve oss med finnbiff og skrei, forklarer Chiang.

37-åringen forteller at han har reist mye rundt omkring i Asia, og ønsker å ha mat fra forskjellige steder av kontinentet på menyen.

– Vi vil ikke begrense oss til kinesisk eller thai når det er så mye god mat i den asiatiske cuisinen. Her tar vi med litt av alt vi liker. Vi skal leke oss litt, og menyen vil skifte etter hvert. Dette er et kjøkken hvor vi skal prøve ut litt forskjellig, sier han.

Store sko å fylle

Restauranten vil også satse på frokostbuffé i hverdagene.

– Vi har en fin plassering. Flere hotell ligger like ved. Ikke alle av dem tilbyr frokost, så vi håper å få til et samarbeid ettersom turismen har vokst seg såpass stor, utdyper han.

De åtte ansatte ved restauranten er spente på om de klarer å møte tromsøværingenes forventninger.

– Det er en veldig fin plassering av lokalet. Utfordringen blir å jobbe oss opp til det samme ryktet som De 4 Roser hadde, men vi skal prøve så godt vi kan. De var kjent for en litt høyere prisklasse, mens vi satser på mat som alle kan ha råd til, sier Chiang.

Kjøkkensjef Peter Szabo (33) flyttet fra Bergen til Tromsø for to måneder siden for å jobbe ved restauranten.

– Jeg har jobbet i familiebedriften i tre år og ble hentet hit. Dette blir veldig spennende. Jeg liker å prøve ut nye ting og har troen på dette, slår han fast.