Politiet oversendte saken til statsadvokaten i starten av januar etter å ha avsluttet etterforskningen rundt drapet på Linn Olsen Uteng (32).

LES OGSÅ: Venn av drepte Linn (32): – Det er forferdelig å tenke på

Statsadvokaten ønsker ikke å gå inn på hva innstillingen fra politiet er på, men opplyser til iTromsø at han fredag formiddag er i ferd med å ferdigstille hans innstilling som skal videresendes Riksadvokaten.

INNSTILLER TILTALEN PÅ DRAP: Statsadvokat Tor Børge Nordmo oversender fredag en innstilling til Riksadvokaten om fengsel på åtte inntil 21 år for drapet på Linn Olsen Uteng (32). Bildet er fra en annen anledning.

– Jeg innstiller tiltalen på drap. Med fengsel på åtte inntil 21 år. Innstillingen sendes til Riksadvokaten fredag, sier Nordmo.

LES OGSÅ: Kort tid etter at hun ankom boligen ble Linn (32) drept med flere knivstikk

Forsettlig drap

Ifølge statsadvokaten er alle straffbarhetsvilkårene i bestemmelsen oppfylt. Det legges til grunn at den siktede 27-åringen drepte Uteng og at drapet var forsettlig.

– Vi mener å kunne føre bevis for at han har drept henne og at han har utvist den nødvendige straffskyld i denne anledning. Vi mener det er grunnlag for å tiltale han for forsettlig drap. Nærmere detaljer kommer når Riksadvokaten har bestemt seg, sier Nordmo.

Endelig avgjørelse

– Når kan man forvente å få en endelig avgjørelse på tiltalebeslutningen?

– Jeg forventer den i midten av februar. Normalt skal man ha den rundt 30 dager etterpå, men det varierer etter hvor mye de har å gjøre. Jeg har opplevd at det kan ta alt fra 14 dager til tre måneder, sier statsadvokaten.

LES OGSÅ: Frykter at drapssiktet (27) vil rømme landet

Han legger til at en rettssak normalt vil finne sted innen åtte uker etter at statsadvokaten har fått innstillingen tilbake fra Riksadvokaten.

Ble knivdrept

Det var torsdag 28. juli at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken etter å ha blitt knivstukket med et kjøkkenredskap. Den siktede ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Ingen av de to var bostedsregistrert på adressen.

Tidlig i desember i fjor fortalte politistasjonssjef Morten Pettersen at avdøde hadde avtalt å møte siktede der (for abonnenter), og at formålet med møtet synes å ha vært å avklare forholdet dem imellom.

Pettersen opplyste også at politiet da hadde en formening om at det kunne være et sjalusi- eller hevnmotiv, men at de ikke hadde fått klare svar på dette fra siktede. Etterforskningen var da helt i sluttfasen, og totalt hadde politiet avhørt 33 vitner i saken. Den siktede 27-åringen hadde da vært avhørt fem ganger.

Les alt om Røstbakken-drapet her.