Wilfred Karlsen, leder for «Folkeaksjonen for et åpent Tromsdalen turområde», reagerer sterkt på at det opprinnelige vedtaket til kommunen om skyte-stans i Tromsdalen nå oppheves.

– Vi har ingen tillit til Fylkesmannen, og nå blir det krig. Vi kommer aldri til å akseptere skyting i Tromsdalen. Fylkesmannen har bestemt seg for å plukke på formelle småfeil, for så å sende saken tilbake til kommunen igjen. Det er rett og slett feigt, sier en tydelig forbanna Karlsen.

Vil klage

Karlsen mener at flere ansatte hos fylkesmannen som har jobbet med skytebane-saken er inhabil, og folkeaksjonen vil også klage inn saken til departementet.

– Vi mener vi har bevis på tjenesteforsømmelse hos Fylkesmannen. Det er for mange tette bånd mellom dem og andre parter i denne saken, så vi har ingen tillit til arbeidet de gjør. Vi vil bidra så godt vi kan med fakta i denne saken til kommunen, men vi kommer aldri til å akseptere skyting i Tromsdalen igjen. Det kommer til å bli full krig hvis ikke kommunen gjør et nytt vedtak på skyte-stans, sier Karlsen.

Ikke inhabil

Brevet om oppheving av vedtaket til kommunen fra Fylkesmannen inneholdt flere sider med habilitetsvurderinger, og kommunaldirektør Jan-Peder Andreassen mener de har sitt på det rene.

Ikke inhabil: Kommunaldirektør Jan-Peder Andreassen mener Fylkesmannen ikke er inhabil når det gjelder behandling av skytebane-saken.

– Vi har behandlet habilitetsinnsigelsene over mange sider i denne saken og redegjort for alle anførslene som har kommet inn. Vi har vurdert de opp mot vilkårene og lovverket som eksisterer, og mener vi er fullt ut habil til å behandle denne saken. De er i sin fulle rett til å klage på arbeidet vårt om de ikke er fornøyde, men det er ikke noen formell klageavgang på vår avgjørelse. Vi har tatt grundig stilling til habilitetsspørsmålene, sier Andreassen.