– Utviklingen i sentrum har ikke vært slik jeg håpet, og slik ting er nå er det rett tid å gi seg på. Kostnadene ved å drive i sentrum er rett og slett for høy i forhold til omsetningen vår, og det er umulig å drive nisjebutikk i sentrum på de premissene. Vi har ikke et stort konsern med masse kapital i ryggen, og jeg har innsett at jeg ikke kan fortsette å jobbe så mye som jeg gjør nå. Jeg har ikke råd til å ansatte flere og selv om det er nedgangstider, så må de faste kostnadene fortsatt betales, sier butikksjef Gørill Jenssen.

Bekymret for sentrum

Jenssen er bekymret for fremtiden til nisjebutikkene i sentrum og frykter at med dagens prisnivå er det kun kjeder og aktører med store konsern i ryggen som vil overleve.

– Vi har store faste kostnader, og betaler de få ansatte vi har gode lønninger, så det sier seg selv at det ikke går rundt uten veldig høy omsetning. Det er veldig vemodig for meg å legge ned butikken, og både jeg og våre fantastiske kunder er veldig triste for at dette skjer. Jeg har elsket å drive butikken og vi har tilbydd noe som ikke alle andre har og fått veldig gode tilbakemeldinger for det, men jeg er bare et menneske og jeg kan ikke jobbe døgnet rundt selv for å holde kostnadene nede, sier Jenssen.

– Takker kundene

Mandag åpner butikken dørene igjen etter å ha vært stengt fredag og lørdag, og selger ut varelageret før de stenger dørene for godt.

– Det er for mye arbeid og vi får igjen for lite, så nå vil vi satse på andre ting. Vi vil takke alle våre gode og lojale kunder som har støttet oss de siste årene. Nå blir det utsalg av alle våre varer til svært nedsatte priser neste uke før vi stenger dørene, sier ektemann og butikkeier Stig Collin Jenssen.