– Vi har fått tilbud om to-tre tomter som ligger utenfor sentrum og ei tomt i sentrum, sier prosjektleder Håkon Dreyer Sæter i Statsbygg.

Må sjekke ut ny tomt

I fjor høst ga Kunnskapsdepartementet Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med et skisseprosjekt for Tromsø Museum – Universitetsmuseet. Samtidig ba departementet Statsbygg og universitetet vurdere om det finnes flere aktuelle tomtealternativ i sentrum av Tromsø.

Statsbygg hadde ikke store forhåpninger om at nye tomtealternativ ville dukke opp, ut over de fire som allerede er kjent: Skipsverftstomta, Mack-tomta, Strandveien og i sjøen ved Hålogaland Teater.

– Vi har fire gode tomteforslag. Vi forventet ikke mange svar siden vi søkte om ei stor tomt i sentrum. Det er ikke lett å finne ei tomt på fem dekar der. De tomtene vi fikk inn som ligger utenfor sentrum imøtekommer ikke kriteriet om at museet skal ligge i sentrum. Den ene tomta vi fikk inn i sentrum skal vi se nærmere på, sier Sæter.

Klart i mai

I januar i fjor ble det klart at regjeringen vil ha det nye museet i sentrum, etter at en plassering på ei UiT-tomt ved Vitensenteret ble forkastet. Kostnadsrammen for nybygget på i underkant av 20.000 kvadratmeter er 1,5 milliarder kroner.

Ifølge prosjektlederen i Statsbygg skal de komme med sin innstilling om tomtevalg i løpet av våren.

– Vi skal levere innstillingen til Kunnskapsdepartementet og UiT i mai. Da vil vi komme med en rangering av tomtealternativene, sier Håkon Dreyer Sæter.

klart I MAI: I følge prosjektleder Håkon Dreyer Sæter i Statsbygg vil de levere innstillingen om tomtevalg i mai. Foto: Trond Isaksen