Nylig fikk hun heder og gode ord for sin innsats gjennom 45 år. Nå har 68-åringen som mål å få et halvt århundre på samme arbeidsplass.

Husker alle kodene

På spørsmål om hun går for 50, kaster Turid Larsen et blikk på butikksjef Silje Ingebrigtsen (38). Der nikkes det bekreftende.

– Vi har flere på lønningslistene som er 70+. Derfor ser jeg ingenting galt i at også Turid kan havne på den skikkelige veteranlisten, sier Ingebrigtsen.

De siste årene har Larsen operert i kassaområdet. De kodene hun ikke har i hodet, sitter i fingrene. Og når langt yngre kolleger spør, får de alltid svar. Rett svar!

– Da jeg startet karrieren hos Dramsveien Handel, var alt i løsvekt. Nå har hver vare en elektronisk kode. Men alt som skal veies, må du huske den firesifrede koden til. Det går greit, erkjenner 68-åringen.

veteran: Turid Larsen har 45 år bak seg hos Kræmer. Nå går 68-åringen for 50. Her sammen med butikksjef Silje Ingebrigtsen.

Lange dager

Hos Kræmer startet hun i skipshandelen. Senere sprang hun mellom den og dagligvarebutikken.

– Verst var det da ungene kom. Jeg husker godt at jeg hadde yngstemann med i vognen. Personellet i kjøkkenavdelingen fikk i oppgave å passe gutten. Den gang var det ikke rare permisjonstiden. Det var jobben som gjaldt, husker Turid Larsen.

Selv om det nå er lange dager med åpningstider fra syv om morgenen til 23 på kvelden, stortrives pensjonisten i jobben.

– Så lenge jeg er frisk, er det godt å ha noe å gjøre. Det å stå opp om morgenen og gå på jobb, er morsomt. Kollegene er topp og ledelsen det samme. Derfor er dagene hyggelige med mange interessante gjøremål og morsomme hendelser.

Strikker mye

I løpet av sine 45 år i Kræmer-systemet, har Turid Larsen hatt fem sjefer.

På fritiden sysler hun med strikking. Ifølge butikksjefen, er hun rask med pinnene og produserer de lekreste plagg.

– Det er godt å ha noe å henge fingrene i – både på jobb og hjemme, sier superveteranen.