I helga hadde Troms AUF årsmøte på Rådhuset, hvor de deriblant valgte nytt styre og vedtok hvilke saker de vil gå videre med.

En av sakene var å innføre aktiv dødshjelp i Norge.

– Vi vet at dette er en vanskelig sak, men vi mener folk skal ha rett til å bestemme over sine egne liv. Det er dumt at folk må reise utenlands for å gjennomføre dette i dag, forteller Brynjar Saus, som ble nyvalgt leder i Troms AUF.

– Det skal sies at dette var oppe på landsmøtet til AUF i fjor. Da ble det ikke vedtatt, legger han til.

Vil undersøke kjernekraftverk

På årsmøtet kom det også fram at Troms AUF ser på mulighetene for å etablere kjernekraftverk.

– Nå er det en stund siden vi har hatt en debatt om atomkraft i Norge. Vi ønsker å utrede muligheten for thoriumkraftverk. Dette er tryggere, mer effektivt og mer miljøvennlig enn atomkraftverk.

Saus mener at thoriumkraftverk kan erstatte oljen i fremtiden.

– Nå er det en debatt om thoriumkraftverk går under kategorien «fornybar energi», men den slipper ikke ut CO₂ og er derfor et bedre alternativ enn oljen.

– Kan thoriumkraftverk også være et alternativ for naturlig energi som vind- og vannkraft?

– Vi er veldig for fornybar energi, så thoriumkraftverk vil ikke være et alternativ for det. Aller først vil vi utrede mulighetene for thoriumkraftverk, så får vi ta et standpunkt etter det.

Alle skal i barnehage

Troms AUF vedtok også at de ønsker å innføre obligatorisk barnehage.

– Vi ønsker at alle barn, som er i det siste året før de begynner på barneskolen, skal i barnehage. Dette går på det pedagogiske tilbudet man får i barnehager, man får utviklet språket og det er et bra sosialt tilbud, sier Saus.