Før helgen skrev AS Pellerin og AS Kaigaten 4 under leieavtalen. Det betyr at The Edge får disponere 700 nye kvadratmeter hos sistnevnte – alt forbeholdt møterom. Det skal gi hotellet tusenvis av nye gjester og utstillere i året.

Tapt millioner

– Vi har slitt med kapasiteten i flere år og har i løpet av den tiden vært nødt til å takke nei til et utall kurs og konferanser. Det har gitt milliontap, penger vi nå skal sikre oss, sier Alapnes.

Pellerin-direktør Kenneth Bless sier at han har vært i jevnlig dialog med eierne av Kaigata 4 siden suksessen til The Edge var et faktum.

Flere møterom

– Det ble raskt klart at hotellet manglet møterom. Da kastet vi umiddelbart blikket på hovedplanet i nabobygget. Etter en del forhandlinger, er avtalen nå i boks. Det betyr at arbeidet med å innrede etasjen allerede er i gang og vi håper på en ferdigstillelse før høstsesongen starter, sier Bless.

Han betegner den kommende oppgraderingen som veldig viktig for alle parter.

– Det vil øke aktiviteten i området enda mer.

etterlengtet: The Edge får fem nye møterom på de 700 kvadratmeterne i Brennbygget. Det gir 300 plasser og areal for utstillinger. Skisse: Niels Torp Arkitekter

Glassfasade

Rune Brenn Skjærvik i AS Kaigaten 4 er fornøyd med avtalen.

– Suksessen til The Edge er enestående. Da er det interessant å kunne bidra til ytterligere vekst. For vårt vedkommende betyr det blant annet bygging av ny glassfasade. Her er kostnadene beregnet til 5–10 millioner kroner, sier Skjærvik.

Totalprisen

Her supplerer Kenneth Bless med at Pellerin vil bruke et tosifret millionbeløp på å innrede arealet. Totalentreprisen blir et sted mellom 15 og 20 millioner kroner.

– Vi benytter samme arkitekt som tegnet hotellet. Planløsningen og designet blir slik at gjesten skal kjenne seg igjen og føle at nabogården også er en del av hotellet, sier Bless.

Manglet utstillingsplass

Øyvind Alapnes sier at hotellet får 300 nye møteplasser fordelt på fem rom.

– Det vi har manglet, er utstillingsplass. Mange av de konferansene som vi har avvist, krever slike areal. Nå er fasilitetene snart på plass. Da vil vi kunne huse flere tusen nye gjester fremover, sier The Edge-direktøren.

ny fasade: Kaigata 4 får nytt inngangsparti og ny glassfasade. Her skal gjester til events og konserter ankomme for å avlaste resepsjonsområdet på hotellet. Skisse: Niels Torp Arkitekter