– Skolen har blitt vår diamant her på toppen av øya. Det har vært en kamp gjennom flere år for å få i stand skolen, men når vi ser resultatet kan vi ikke annet enn å være fornøyd, sier konstituert enhetsleder på Sommerlyst skole. Kirsten Simonsen.

Simonsen legger ikke skjul på at det har vært mye arbeid i forkant av åpningen. Dette medførte at flere hadde store forventninger til dagen.

– I dag tidlig lurte vi på om vi faktisk hadde fått alt på plass. Vi har ryddet og pyntet slik at alt skulle være klart til denne storslåtte dagen, sier hun.

Nært forhold til Sommerlyst

Stor glede: Kirsten Simonsen, konstituert enhetsleder på Sommerlyst skole, fikk gleden av å åpne det hele med å tale til alle fremmøtte.

Kristin Røymo ordfører i Tromsø kommune var tydelig berørt og stolt over nye Sommerlyst skole.

– Jeg er full av glede og takknemlighet for at den jobben som er gjort. Skolen har alt. Her er det kunnskap, fellesskap og vennskap, sier Røymo.

Ordføreren hadde bare lovord å komme med under åpningen, og hun har et nært forhold til Sommerlyst skole.

– På denne delen av øya har jeg bodd i mange år, og jeg har en sønn som har gått på gamle Sommerlyst skole. Etter omvisningen tenkte jeg at det er synd at jeg ikke er ungdom i dag, sier hun.

Nært forhold: Kristin Røymo, ordfører i Tromsø kommune, er stolt over hvordan Sommerlyst skole har blitt.

– Ligger vakkert til

Nye Sommerlyst skole hadde en kostnadsramme på 355 millioner kroner. På skolen er det nå plass til 540 elever og 80 ansatte.

– På det første halvåret har vi ikke opplevd noe negativt. Skolen er installert med nytt utstyr i alle rom. Den gir oss ansatte utallige muligheter til å utøve god pedagogisk praksis, understreker enhetslederen og nåværende rektor.