– Det har vært en helvetes dag. Jeg kan ikke huske sist vi har hatt det sånn, ikke siden den første vinteren etter oppstarten for fem år siden, sier Nobina-sjef Magnar Nilsen til iTromsø.

Svært vanskelige forhold

Fredag formiddag kom et polart lavtrykk inn over Tromsø. Snøen lavet ned og veiene ble såpeglatte. Likevel gikk trafikken greit fram til rundt klokken 14.00. Da smalt det.

Flere busser og personbiler kjørte seg fast i Kongsbakken. En personbil sperret for all trafikk ved Gyllenborg. I Røstbakken og i Kroken fikk flere busser problemer, og på Tomasjord kjørte en buss i grøfta. På Håpet kolliderte to busser og en person ble lettere skadd, og i krysset Conrad Holboes vei og Haakon VIIs gate krasjet en buss i en husvegg.

Mens alt dette foregikk, ble Tromsøbrua sperret etter at flere biler var involvert i et trafikkuhell.

– Beskjeden jeg har fått fra alle som har vært ute i dag – og vi har hatt inne mye ekstra folk, både sjåfører og mannskaper som har hjulpet til med trafikkledelse – har vært at det er såpeglatt. Forholdene er rett og slett veldig, veldig vanskelige, sier Nilsen.

Han opplyser at flere av bussene som har hatt problemer i dag har hatt kjettinger på begge hjulene.

Skulle stoppet trafikken

iTromsø har mottatt flere bekymrede meldinger fra Nobina-sjåfører som føler seg direkte hengt ut i sosiale medier etter katastrofedagen.

«Nå må iTromsø og Nordlys være sitt ansvar bevisst. Nok en gang blir kommentarfeltene til høggstabber der vi sjåfører er fritt vilt. Det ensrettede negative fokuset vil få konsekvenser på sikt,» skriver en av dem i iTromsøs kommentarfelt.

– Jeg synes folk skal vise litt varsomhet og ikke trekke forhastede konklusjoner. Med det sagt, når jeg nå ser hvor vanskelig forholdene har vært i dag, så skulle vi stanset trafikken, sier Nilsen.

Han legger til at det alltid er beklagelig når slikt skjer, og ikke minst når passasjerer kommer til skade.

- Vi kommer til å gå gjennom dagens hendelser for å se om det er noe annet vi kunne gjort annerledes, sier han.