Det nye QB-bygget ved Strandvegen ble mandag kl. 13 tatt i bruk av Skatteetaten og Kemneren i Tromsø. Egentlig skulle de holdt stengt grunnet innflytting, men likevel strømmet kundene til og kundemottaket ble likevel åpnet.

– Vi pakket ned fredag klokken 12.00, så har vi flyttet hele helga. Vi vet at mange folk ville komme, derfor måtte vi bare åpne. Vi tok en sjanse og det fungerte, sier Esben Helmersen, som er underdirektør.

På over 4500 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer, har 150 ansatte hos både kemnerkontoret og Skatt nord kommet seg til rette.

– Nå har vi samlet oss her i dette bygget. De gamle lokalene ble rett og slett for trange og for lite funksjonelt, sier Helmersen.

Eget «War Room»

Juvelen på kronen er definitivt operasjonssentralen som inneholder åtte store skjermer slik at man virkelig kan multitaske og ha kontroll på flere plattformer samtidig.

– Dette er det første av denne typen rom vi har bygget. Vi samler kompetansen i ett rom, i tillegg kan vi ha folk på video på forskjellige steder i landet, sier Rune Sørra, som er direktør i Skatt nord.

– Jeg ville prøve ut ny arbeidsmetodikk slik at skattytere får en rask behandling, sier Sørra.

– Jeg tror ikke publikum innledningsvis vil merke store forskjeller, men i det lange løp vil vi få utviklet nye systemer som vil gjøre behandlingen mer søvnløs for skattyterne og de vil ikke ha behov for å komme til oss i det hele tatt. De som er i ekspedisjonen i dag er nok den siste generasjonen som er innom oss. Vi vil gjøre det enklere for næringslivet og for skattyterne, sier Sørra.

Fornøyd med plassering

Selv om kontorene er noen hundre meter fra selve sentrum er man ikke misfornøyde med å komme inn i et topp moderne bygg ved Strandvegen.

– Vi har ikke kjent på det veldig lenge, men vi vet at dette er en del av byen som vokser. Det ligger gangavstand fra sentrum, så plasseringen er vi fornøyd med, sier Tom Edvinsen, som er underdirektør i stab.

– Førsteinntrykket er fantastisk bra. Vi kan nesten ikke begynne å sammenligne med det vi hadde. Dette er det mest moderne innenfor energieffektivitet. Standarden er veldig bra, sier Edvinsen.