Tromsø-kvinnen, som står bak interiørbloggen designlykke.com, ble i 2014 kåret til årets beste interiørblogger under Vixen Blog Awards. 26-åringen startet deretter selskapet Designlykke Styling AS som tilbød boligstyling i Oslo.

Etter nesten fem år i hovedstaden tok Henriette K. Amlie med seg familien og flyttet tilbake til hjembyen da sønnen på seks skulle begynne på skolen. Da ble det samtidig naturlig å starte opp en avdeling i Tromsø, og interiørdesigneren innledet et samarbeid med SNE Eiendomsmegling.

Solid vekst

26-åringen har gått fra å ha én ansatt sammen med seg i Oslo, til å ha seks ansatte fordelt på to byer i dag. I 2017 forventer selskapet å omsette for mellom 10 og 12 millioner kroner, og til neste år håper Amlie å starte opp en ny avdeling i Trondheim.

– Jeg har turt å vokse, og å gå ut av komfortsonen ved å se litt større på det. Tromsø har vært utrolig bra og viktig for «Designlykke». Selvsagt er det mye jobb som hører med en slik vekst, men på mange måter har det bare gitt mersmak. Jeg har derfor tenkt tanken på å utvide til en ny by. Det kan ikke stoppe her, og jeg tenker at Trondheim blir neste. Det kan være et fint sted å starte opp en ny avdeling. Det er i hvert fall målet i løpet av neste år.

– Man kan aldri slutte å se videre fremover og mot nye muligheter, men akkurat nå velger vi å ha fokus på de to avdelingene vi har. Oslo skal ha en solid vekst under kontroll og Tromsø skal bli en bra interiørby. Vi har en jobb foran oss og nok å gjøre her akkurat nå, forteller hun.

Jevn pågang

FØR: Bildet viser en bolig i Hjalmar Johansens gate i Tromsø før styling.

Målet for selskapet i Tromsø er ifølge interiørdesigneren at tromsøværingene skal bli enda mer glad i interiør, og at flere skal få forståelse for hva boligstyling egentlig innebærer.

– Vi vet at det fungerer. Jeg synes ikke det holder å bare rydde litt før man skal selge. Man skal gjøre det man kan, og bruke tid på å få en attraktiv bolig. Et boligsalg er viktig. Det er noe du gjør en sjelden gang i livet, og det er snakk om store verdier, sier Amlie.

– Det er en grunn til at jeg ville starte opp her. Jeg så at Tromsø trenger et lite løft på boliger, legger 26-åringen til.

Hun forteller at selskapet har hatt jevn pågang siden oppstarten, og har i dag rundt 1–2 oppdrag om dagen i Tromsø, og alt fra 2–5 eller mer hver dag i Oslo. Oppdragene varierer mellom både veiledning, delstyling og fullstyling, samt flere prosjekter.

Omveltning

ETTER: Stuen i den samme boligen etter styling.

I dag pendler 26-åringen mellom Tromsø og Oslo, og tilbringer annenhver uke i hver av byene. Familien har imidlertid slått seg godt til ro i Tromsø.

– Det har vært veldig bra, men det er klart at det har vært en omveltning. Det er mye som er annerledes og jeg er nok vant til et litt annet liv. Jeg har to barn på seks og fire år, og det har vært veldig positivt for dem. Vi er veldig fornøyde med både skole og barnehage. Bare det å kunne slippe barna ut døra hjemme hvor de kan leke i hagen er veldig deilig, sammenlignet med da vi bodde i øverste etasje i en gammel bygård i Oslo – hvor barna kom rett ut på Oslos mest trafikkerte vei når de gikk ut døra, forteller hun.

Tar opp bloggingen

ETTER: Med små grep kan et rom se ganske annerledes ut.

I april i fjor opplevde Amlie at den bloggen hennes ble hacket, og det endte med at hun mistet 3–4 års arbeid. Nå er målet å få bloggen opp og gå igjen i løpet av året.

– Det var tungt å skulle begynne å blogge igjen etter det. Motivasjonen har alltid vært der, men det står mer på tiden. Fokuset mitt har vært på Tromsø-oppstarten det siste halve året. Nå har jeg fått delegert litt arbeid og håper å kunne komme i gang med bloggingen igjen, da jeg vet mange savner den – inkludert meg selv, sier hun

.

FØR: Stue i en bolig i Alveveien for styling.